• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

´Islam in Nederland´ (vervolg)

Bijbel en Koran
Tussen de Bijbel en de Koran bestaan veel overeenkomsten en verschillen. Twee heilige boeken waarover veel te vertellen en te discussiëren valt. Soms zijn die verhalen en discussies een feest van herkenning, maar soms ook leveren ze opgetrokken wenkbrauwen en zelfs aversie over en weer op.
Reden genoeg dus om er aandacht aan te schenken, te meer daar Nederland steeds meer moslims telt, al meer dan een miljoen, en de kerkverlating onder christelijk Nederland nog steeds doorgaat. De leidraad van de avond wordt, naast de Bijbel en de Koran zelf, gevormd door het boek ´Bijbel en Koran´ van Jacques Jomier. Jomier is afkomstig uit Frankrijk en was als islamoloog jarenlang verbonden aan het Dominicaans studiecentrum in Cairo, Egypte.
Na de inleiding kijken we met elkaar naar overeenkomsten en verschillen in beide heilige boeken met behulp van een overzichtelijk en praktisch schema, gemaakt door de inleider.

Bezoek aan Turkse Yesevi moskee
Het tweede deel van deze islamserie zal bestaan uit een bezoek aan de Turkse moskee in Tiel, die gevestigd is in een historisch pand en over een prachtige en zeer aansprekende gebedsruimte beschikt. We zijn benieuwd naar de verhalen van onze gids ter plaatse en ook naar de beantwoording van onze vragen die we hebben over het gebouw, de Koran en islam.
Begeleider van beide bijeenkomsten is drs. J.P. (Johan) Goossen te Tiel, theoloog en islamoloog, i.s.m. ds. Leon de Borst en ds.Gea van der Velde
Deze avonden zijn een vervolg op de twee thema-avonden in het voorjaar van 2018, maar nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

Data donderdag 1 november en 8 november
Plaats Rijswijk (donderdag 1 november), gebouw ´ ´Rehoboth´ Kerkstraat 4
Tiel (donderdag 8 november), Koornmarkt 20
Tijd Rijswijk 20.00 uur
Tiel 15.00 uur
Aanmelden ds. Leon de Borst (0344-571283)
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
ds. Gea van der Velde (T. 0345-558620) Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. )