• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Waarom Kerkdiensten?


Waar kom je tegenwoordig nog tot rust? Waar denk je nog na over de grote vragen van het leven? Waar wordt je leven nog tegen het licht gehouden? De kerkdienst is bij uitstek een plaats waar dat nog wèl gebeurt.

Een kerk zonder kerkdiensten zou zoiets zijn als een huwelijk zonder bij elkaar te wonen, of een vereniging zonder bijeenkomsten. De zondagse samenkomst, of eredienst, vormt het hart van het gemeente-zijn. Die twee woorden maken al helemaal duidelijk waar het om gaat: samenkomst en eredienst. Het gaat om het vinden van een tijd en plaats om samen te komen, met God en met elkaar. En om tijd te nemen voor God. Om Hem te danken en de eer te geven die Hem toekomt.

Er kan eigenlijk heel veel gebeuren in een kerkdienst. Je mag tot God spreken in lied en gebed. Naar Hem luisteren als er uit de Bijbel wordt gelezen en als de verkondiging klinkt. Ook kunnen de liederen je troosten, bemoedigen, aansporen en aan het werk zetten.

In Buren geven we onze diensten vorm volgens een beproefd recept, maar met eigentijdse ingrediënten. Zo lezen we uit de Bijbel volgens een klassiek leesrooster, maar wel uit een moderne vertaling, de NBV.

Het is eigenlijk moeilijk uit te leggen. Daarom zeggen we: beleef het mee!