• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Hervormde Gemeente Buren


De Hervormde Gemeente telt ongeveer 300 leden. Veel mensen uit andere kerken, die in de loop van de tijd in Buren kwamen wonen, zijn gewoon in de Hervormde gemeente naar de kerk gegaan en daar actief geworden. Het is een gemeente van het brede midden, met zowel leden die zich rekenen tot de Gereformeerde Bond als leden die zich vrijzinnig noemen. Deze verscheidenheid wordt breed geaccepteerd en levert nooit noemenswaardige problemen op.

De gemeente Buren is, als veel plattelandsgemeenten, behoorlijk vergrijsd. Toch is er een groeiende groep van jonge ouders, die meedoet in het gemeenteleven, en is in het algemeen de inzet van vrijwilligers groot. Met enthousiasme beleven we samen het geloof in God.

Onze gemeente komt samen in de St. Lambertuskerk, die het middelpunt vormt van de oude stadskern. De kerk dateert uit de middeleeuwen, is in de jaren zeventig van de vorige eeuw grondig gerestaureerd en is, ook volgens buitenstaanders, een lust voor het oog. De Lambertuskerk is van mei tot oktober iedere dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur geopend voor bezoekers. 

Een aantal gemeenteactiviteiten vindt plaats in De Cleijne Kerck, een functioneel gemeentegebouw met een gezellige zolderruimte.