• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Fijn dat u de website van de gemeenten in de streek tussen de Lek en de Linge bezoekt. U kunt hier informatie vinden over kerkdiensten en activiteiten in de diverse gemeenten.

KERKDIENSTEN IN DE ZOMER

In deze ‘Coronatijd’ en de zomertijd worden de kerkdiensten over het algemeen gezamenlijk gehouden. In de maand juni worden de diensten met beeld en geluid, maar zonder gemeenteleden, vanuit Zoelen uitgezonden. In juli gaat het een en ander veranderen. Daarover leest u hieronder meer.

.

Contact

De mogelijkheden voor bezoek en persoonlijk contact aan huis worden heel langzaam weer mogelijk. Toch kunnen we ons voorstellen dat u dat nog niet wenst en dat u liever via de telefoon een gesprek met een van de predikanten of pastor hebt. Hun gegevens zijn:

ds. Leon de Borst 0344 571 283 of 06 242 389 87
ds. Everdien Hagen 0344 681 500 of 06 575 695 64
ds. M. de Mik 0344 570 099 .
ds. Gea van der Velde 0345 558 620 of 06 252 819 18
Jack de Koster, pastor 06 142 548 46 .

.

Kerkdiensten

De kerkdiensten zullen vanuit Zoelen steeds uitgezonden worden. U kan de dienst volgen via kerkdienstgemist.nl. In de maanden juli en augustus zullen om de week ook diensten in een van de andere kerken in de streek worden gehouden. Deze diensten zijn alleen toegankelijk voor de mensen uit de betreffende gemeente waar de dienst wordt gehouden. Neem vooraf contact op met uw kerkenraad over de dienst in uw gemeente. Zij kunnen u informeren over de regels die in het kerkgebouw gelden
Alle diensten beginnen om 10.00 uur..

Zomerdiensten

Vanaf zondag 5 juli kunt u in Zoelen weer naar de kerk, tot een maximum van bezoekers die op 1,5 meter kunnen worden geplaatst. Naar schatting kunnen we maximaal 65 tot 90 mensen in de kerk passen, afhankelijk van de indeling en hoeveel mensen zich samen of alleen aanmelden. U moet zich nl. wel eerst aanmelden! Dat kan door vóór vrijdagavond 20.00 uur voorafgaand aan de dienst een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of anders door Tonnie van Zetten te bellen op nummer 0344-681841. Tip: U kunt zich ook voor meerdere diensten tegelijk aanmelden.

.

Tijdens de zomerstreekdiensten van 5 en 19 juli, 2, 16 en 30 augustus, is er alleen dienst in Zoelen. Dan zijn alle gemeenteleden van de Streekgemeente uitgenodigd. Misschien vreest u dat het dan (te) druk kan worden, maar door het aanmeldsysteem kunnen we dat in de gaten houden en maatregelen treffen. Ook verwachten we dat het qua bezoekers mee zal vallen omdat vakanties toch mogelijk zijn en een deel van de kerkgangers niet niet naar de kerk zal kunnen of willen komen.

Op de overige zondagen in juli en augustus kunnen gemeenteleden uit Buren naar hun eigen dienst in Buren en gemeenteleden uit Zoelen naar Zoelen. Ook is er steeds minstens één extra dienst in een andere kerk dan Zoelen. Gemeenteleden uit de streek mogen dan ook naar Zoelen komen, maar door de andere diensten zullen er waarschijnlijk in Zoelen een stuk minder mensen in de kerk zijn.

Voor een veilig en verantwoord gebruik van de kerk is er een zogenaamd 'gebruiksplan' opgesteld..

Mocht u niet kunnen of willen komen, leef dan mee via de uitzendingen met beeld die elke zondag te zien zullen zijn op Kerkdienstgemist.nl

Hopelijk is alles duidelijk, en anders horen we het graag.

Met hartelijke groeten en mede namens de kerkenraad van Zoelen gezegende diensten gewenst,

ds Leon de Borst

Hier komt, kort voor aanvang, de directe link te staan naar de kerkdienst van zondag 9 augustus vanuit Zoelen, aanvang 10 uur


Datum
Locatie Voorganger Bijzonderheden
Zondag 5 juli Zoelen. ds. E. Hagen Zomerstreekdienst
Zondag 12 juli Zoelen. ds. Esveld Tevens dienst in Buren, voorganger ds De Borst met mogelijkheid tot bezoek.
Zondag 19 juli Zoelen. ds. L.C. de Borst Zomerstreekdienst
Zondag 26 juli Zoelen ds. M. de Mik Tevens dienst in Rijswijk, voorganger pastor De Koster met mogelijkheid tot bezoek.
Zondag 2 augustus Zoelen. ds. G. vd Velde Zomerstreekdienst
Zondag 9 augustus Zoelen ds. De Rooij Tevens dienst in Asch/Erichem, voorganger ds De Mik met mogelijkheid tot bezoek.
Zondag 16 augustus Zoelen pastor J. de Koster Zomerstreekdienst
Zondag 23 augustus Zoelen ds. Kaai Tevens dienst in Kerk-Avezaath, voorganger ds Hagen met mogelijkheid tot bezoek.
Zondag 30 augustus Zoelen ds. E. Hagen Zomerstreekdienst

.

COLLECTE VOOR NOODHULP CORONA, KERK IN ACTIE
Het coronavirus grijpt wereldwijd om zich heen. Ook op plekken waar nauwelijks zorg of extra voedsel is. Honger en dood dreigen.
Een ramp van ongekende omvang dreigt te ontstaan in veel landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Op steeds meer plekken doemt het coronavirus op en raken mensen besmet. In Thailand kunnen 150.000 migranten uit Myanmar niet naar gezondheidscentra toe. Omdat ook de grenzen dicht zijn, zijn ze overgeleverd aan hun lot. In Zuid-Soedan zijn de grenzen met Oeganda en Kenia gesloten, waar 80% van het voedsel vandaan komt.
Kerken en lokale hulporganisaties verlenen zorg, zoals de Mae Tao Clinic in Myanmar. Met een netwerk van zorgverleners proberen zij waar het kan mensen te helpen. Op andere plekken gaat veel aandacht uit naar hygiëne en afstand houden, zodat de sterftecijfers door het coronavirus zo laag mogelijk blijven. Uw hulp is heel hard nodig, om erger te voorkomen.
Als gezamenlijke diaconieën hebben we daarom besloten vanaf de Paasdienst te collecteren voor dit doel.
Maak uw bijdrage over op het rekeningnummer van uw diaconie, onder vermelding van ‘noodhulp corona’.

Kerk in actie: Wereldwijd strijden tegen corona

Alvast hartelijk dank.

.

Meepraten over de kerkdienst kan op de facebookpagina 'Streekgemeente tussen Lek en Linge'. Zoek op deze term in Facebook en volg de pagina. Of klik op https://www.facebook.com/pg/Streekgemeente-Tussen-Lek-en-Linge-107001497601944

.

.

.

Logo Streekgemeente.