• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Kerk en Kapel; Nieuwsbrief In-en-om


Nieuwsbrief decenber 2020.

Extra nieuwsbrief december 2020

Beste mensen,
Het is bijna kerst. De kerkdiensten staan al in de grondverf. Net als alle bedrijven, organisaties, winkels, ondernemers en zoveel anderen moeten we onze plannen bijstellen. Het is een moeilijke keuze. We mogen wel met 30 mensen bij elkaar blijven komen. Maar willen we dat ook, als er zoveel op slot gaat?
Ja, dat willen we natuurlijk graag. Bidden, het kerstevangelie horen, danken, samen komen, al is het met een kleine groep.
Maar nee, we doen het niet. We willen liever verbonden zijn met ieder die nu moet inleveren en inschikken en proberen op een andere manier aanwezig te zijn. In deze extra nieuwsbrief leest u hoe we dat willen doen.

Vrolijk
Je wordt er vrolijk van. Van de verlichte stal, de boom en de ster bij de Agatha Capel en van de twee bomen met de vrolijk gekleurde wensen in Kerk-Avezaath bij de St. Lambertuskerk. Even krullen je mondhoeken om, even wordt de zwaarte van deze dagen iets lichter. Dank aan ieder die hiervoor gezorgd heeft! En ga vooral even kijken....

Internet
We gaan de kerstmorgendienst opnemen en uitzenden. Kerstmorgen kunt u de dienst uit de St. Lambertuskerk bekijken en beluisteren. Op de gewone tijd of al op kerstavond, of later. Via www.kerkenkapel.nl, geloofsgemeenschap, en dan naar preken. Daar zetten we ook iets op voor de kinderen nu het kinderkerstfeest niet door gaat.

Kerk open
Alles gaat op slot, maar de kerkdeuren blijven open. Loop even binnen. Er is kerstmuziek om naar te luisteren, je kunt een kaarsje aansteken, even bidden, tot rust komen in alle onrust. We volgen de regels van het RIVM. Kom naar de Agatha Capel in Kapel-Avezaath op maandag 21, dinsdag 22 of woensdag 23 december van 19:00 tot 20:30 uur of op donderdag 31 december van 16:00 tot 17:30 uur om het jaar af te sluiten.

En na kerst?
Tot en met zondag 17 januari kunt u alle kerkdiensten volgen via www.tussenlekenlinge.nl of via www.kerkdienstgemist.nl. Zoek voor de streekgemeente dan naar Ravenswaaij of Zoelen.

Licht in de duisternis
"Het Licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in zijn macht gekregen". Dat is de hoop van kerstmis. Dat is de hoop waarin we ook dit nieuwe jaar in gaan. We hopen en bidden dat ieder dit voor ogen mag houden.

Doen
Nu de winkels dicht zijn, zal er nog meer thuis bezorgd worden. Verras eens een bezorger met een attentie als je het missen kunt.