• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Kerk en Kapel; Nieuwsbrief In-en-om


Kerkdienst gemist
Dienst terug luisteren én kijken
In Kerk-Avezaath hebben we geen livestream om de kerkdienst te bekijken. Maar wie wil kan de dienst wel terug luisteren. Onze koster Henk Brouwer maakt er tegenwoordig ook beeld bij. Hij plaatst foto's bij het geluid. De moeite waard om terug te kijken. In de zomer kerken we vaker met een volle kerk ergens in de Streekgemeente. Ook die diensten kun je terugvinden op de website www.tussenlekenlinge.nl. Op de hoofdpagina staat een gebruiksvriendelijk overzicht.

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag
Gezamenlijk ontbijt en dienst in Buren
U bent van harte uitgenodigd om mee te wandelen, te ontbijten en de viering bij te wonen op Hemelvaartsdag 26 mei in Buren. We verzamelen om 7:00 uur bij de
St. Lambertuskerk en maken een mooie wandeling in de omgeving van Buren. Ongeveer 8:45 uur zijn we weer terug in de kerk voor een gezamenlijk ontbijt.
De viering begint om 10:00 uur, voorganger. is..ds. G.A. Trouwborst uit Nieuwleusen.
Natuurlijk kunt u ook alleen aan bepaalde onderdelen deelnemen. Voor het wandelen is het niet noodzakelijk u aan te melden. Doet u dat wel, dan wachten we op u. Voor het ontbijt is het wel nodig dat u zich aanmeldt...E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of een telefoontje naar Dorien Rots T: 0344 662261. Dan weten we zeker dat we voldoende broodjes hebben..Van harte welkom!

Jongerendienst
Zondag 29 mei St. Lambertuskerk in Buren
We hebben er met z'n allen lang op moeten wachten. Maar nu kunnen wij jullie met trots aankondigen dat er weer een jongerendienst komt: zondag 29 mei in de kerk in Buren, aanvang 10:00 uur. Met een enthousiast team vanuit de moederkring zijn we druk bezig met de voorbereidingen. Ben jij tussen de 15 en 30 jaar dan is deze dienst speciaal voor jou gemaakt. Maar natuurlijk is iedereen welkom, en neem gerust je vrienden mee!
Wat kan je verwachten? Een kerkdienst in een modern jasje: we zingen samen opwekking, gospel en popnummers met ons eigen bandje, onder leiding van Jorrit Meulenbeek. De overdenking zal in de taal van jongeren zijn, aan de dienst werken ook jongeren mee. Na afloop zorgen wij voor wat lekkers en wat te drinken. Wij hebben er zin in, hopelijk jij ook!
Sandra Schelling en Jolanda van Eck

Uitnodiging
Donderdagavond 2 juni St. Lambertuskerk in Buren
Op donderdag 2 juni is er een bijeenkomst in Buren. Alle kerkenraden van voorheen de classis Tiel zijn hiervoor uitgenodigd. Kerk- en Kapel-Avezaath valt hier ook onder. De voorgangers uit de Streekgemeente organiseren deze avond. Iedereen is welkom. Vanaf 19:30 uur staat de koffie voor u klaar.
Het trio 'Wilde Eend' brengt een muzikaal programma rond Joodse feesten. Verschillende feesten in het kerkelijke jaar, zoals Pasen en Pinksteren, staan in nauw verband met de Joodse traditie. Het is een vrolijk en leerzaam programma. Joodse feesten vieren het leven. In de pauze is er gelegenheid om met elkaar uit te wisselen wat het vieren van de feesten in de kerk voor ons betekent, en wat we hebben meegemaakt misschien juist ook in coronatijd en met de oorlog in de Oekraine. In verband met de catering willen we graag een indruk hebben hoeveel mensen er komen.
U kunt zich per mail opgeven bij Marco Schellig..E.: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of bellen met Greet Visser T: 0344 681582. We hopen u te ontmoeten.

Pinksteren
Zondag 5 juni feestelijke dienst in Rijswijk
Piinksteren vieren we elk jaar afwisselend in Rijswijk, Ravenswaaij of de Avezathen. Vorig jaar waren wij aan de beurt, dit jaar gaan we naar Rijswijk.
Ds. Gea van der Velde is voorganger en het Streekkoor Zingen tussen Lek en Linge o.l.v. Elien Lammers zal zingen en de samenzang versterken. Pinksteren is het feest van inspiratie, van de vreugde dat de liefde zijn weg vindt in de wereld, ook nadat Jezus er niet meer is. Hij leeft in de liefde die ons verbindt, in de woorden die we zingen, verborgen aanwezig in wat mensen voor elkaar kunnen zijn.

Slotzondag
Zondag 26 juni in Kerk-Avezaath
We hebben al weer heel wat beleefd met elkaar in en om de kerken van de Avezathen na de periode van corona. Het is een goede gewoonte om voor de zomervakantie een dienst te houden waarin we met elkaar dankbaar voor wat mogelijk was terug kijken. Aansluitend zijn er lekkere hapjes om net iets langer bij elkaar te zijn dan alleen voor de koffie. Iedereen die zich bij de kerkgemeenschap of het kerkgebouw betrokken voelt is van harte welkom. De kerkdienst zelf is ook bijzonder feestelijk. We mogen weer een kindje dopen, het gospelkoor To Believe (waarin ook twee van onze gemeenteleden meezingen) zingt in deze dienst, Sijmen Schelling maakt de overstap van de nevendienst naar de kerkdienst en Sandra Schelling zal opnieuw als jeugdouderling bevestigd worden. Als u nu denkt: dat wordt vast een heel lange dienst, dan heeft u twee keuzes. Of u waagt het er op en zal zien dat het meevalt, of u neemt het zekere voor het onzekere en schuift om half twaalf aan voor het gezellige samenzijn. We hopen u te kunnen welkom heten!

Kunst in de Kapel
Mei: Dick Grendel en Rita Oostendorp
In de Agatha Capel in Kapel-Avezaath zijn de exposities weer gestart. Op dit moment exposeren Dick Grendel (aquarellen) en Rita Oostendorp (bronzen beelden). De expositie is te bezoeken op zaterdag 21 en zondag 22 mei en van donderdag 26 t/m zondag 29 mei. Alle dagen is de kerk open van 13:30 uur tot 17:00 uur.

Juni: Alex Olzheim
Vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni exposeert Alex Olzheim, schilderijen, aquarellen en andere technieken

Juli: Ben van Mameren en Jean Paul Opperman
In het weekend van 9 en 10 en 16 en 17 juli toont Ben van Mameren schilderijen van Tielse en Betuwse kunstenaars en Jean Paul Opperman foto's op canvas.

Augustus: Agneska Pojedyska
Het 2e en 3e weekend van augustus (12,13,14 en 19, 20 en 21 augustus) zijn aquarellen te zien van Agneska Pojedyska.

September: Annegreet Barten, Noel Servaes, Marian Mulder
In het weekend van 17 en 18 en 24 (Torentocht) en 25 september exposeren Annegreet Barten glas in lood, Noel Servaes fotografie en Marian Mulder keramiek.

Openingstijden van de diverse exposities
Elke exposant houdt andere openingstijden aan. Houd hiervoor de publicaties rond de kerk en in de bladen in de gaten.

Betuwse Fietsvierdaagse
Van donderdag 26 t/m zondag 29 mei
De Betuwse Fietsvierdaagse biedt u vier dagen fietsplezier. De verschillende dagelijkse fietsafstanden zijn 25, 40, 60 en 80 km. U bent niet verplicht iedere dag steeds dezelfde afstand te kiezen. Zie voor meer informatie www.betuwsefietsvierdaagse.nl.

Creatieve markt
Lambertusmarkt in Kerk-Avezaath
Donderdagmiddag 26 mei, Hemelvaart, is er in de
Sint Lambertuskerk van 12:00 uur tot 16:00 uur een creatieve markt.

Avezaath's Allerlei
Zaterdag 11 juni 2022 in Kapel-Avezaath
We hebben dit jaar een enorm gevarieerd aanbod. Er is een verzameling prullaria, boeken, kleding en antiek van twee jaar. We hopen daarom ook op veel bezoekers. Na het struinen over de markt kunt u heerlijk nagenieten van een kopje koffie met appeltaart, een broodje, soep of een heerlijke pannenkoek...Fijn dat we elkaar weer kunnen ontmoeten. De markt is open van 09:30 uur tot 13:30 uur. We zien u graag!!

Jan Krouwel
Net voor de aanstaande rommelmarkt Avezaaths Allerlei is Jan Krouwel op 8 mei onverwacht overleden. Iedereen die de afgelopen jaren heeft meegewerkt aan de rommelmarkt kent Jan. Als eerbetoon aan deze behulpzame doener plaatsen we, bij hoge uitzondering, een foto (klik in de titelbalk op Nieuwsbrief In en om en de Nieuwsbrief met foto verschijnt). Zo kennen velen van ons Jan: op de trekker. Wat zal hij gemist worden.

Kerkdiensten van de streekgemeente
22 mei 10:00u Kapel-Avezaath ds. E. Hagen
26 mei 10:00u Buren Hemelvaart
29 mei 10:00u Kerk-Avezaath ds. E. Hagen
5 juni 10:00u Rijswijk ds. G. van der Velde
12 juni 10:00u Erichem ds. Schenderling
19 juni 10:00u Zoelen pastor J. de Koster
26 juni 10:00u Kerk-Avezaath ds. E. Hagen
3 juli 10:00u Buren ds. E. Hagen
10 juli 10:00u Kerk-Avezaath ds. E. Hagen
17 juli 10:00u Asch pastor J. de Koster
24 juli 10:00u Rijswijk ds. M. de Mik
31 juli 10:00u Kapel-Avezaath pastor J. de Koster
7 aug 10:00u Buren dhr. J. Goossens
14 aug 10:00u Ravenswaaij ds. G. van der Velde
21 aug 10:00u Erichem dhr. W. van Wakeren
28 aug 10:00u Zoelen ds. E. Hagen
4 sep 10:00u Asch pastor J. Schenderling
11 sep 10:00u Kerk-Avezaath ds. E. Hagen

Een volledig overzicht van de diensten met eventuele aanvullende informatie is te vinden op de hoofdpagina van de website www.tussenlekenlinge.nl. Ook staat daar achter iedere dienst een link naar de uitzending.

Van de redactie
Bezorging In en Om
Jay en Jouri Woelders zijn gestopt met het bezorgen van de In en Om in een wijk in Kerk-Avezaath en Kapel-Avezaath. Zij konden het niet meer combineren met hun schoolwerk. Heel hartelijk bedankt voor alle jaren dat jullie dit gedaan hebben. Gelukkig hebben we vervanging kunnen vinden. Kyra de Jongh gaat Kapel-Avezaath overnemen en Tygo de Jongh (dezelfde achternaam is toeval) gaat in een wijk in Kerk-Avezaath rondbrengen. Heel fijn dat jullie dit willen gaan doen.

Kopij inleveren
De volgende In en Om Kerk- en Kapel verschijnt in september. Kopij hiervoor uiterlijk vrijdag 26 augustus mailen naar E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .