• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Kerk en Kapel; Nieuwsbrief In-en-om


Nieuwsbrief mei..2021

Terugblik
Nieuwe initiatieven
Corona brengt veel narigheid maar ook creativiteit. In de kerk waren er 2 geslaagde initiatieven rond Pasen. Op Palmpasen zijn de kinderen met hun lege stokken langs vier gastvrije adressen in Kapel-Avezaath gegaan..om een haantje, snoep en een takje voor hun stok te verzamelen en een lichtje voor het feest van Pasen.
Het was een vrolijke optocht en de kinderen werden onderweg verwend, met iets lekkers of getrakteerd op een verhaal.

Ook geslaagd was het filmpje voor Pasen. Bij elk woord van het bekende Paaslied 'U zij de glorie' is een foto gemaakt van iemand die bij de kerk in de Streekgemeente tussen Lek en Linge hoort. De muziek klinkt dan terwijl je al die gezichten ziet, van mensen die elkaar vanwege corona al zo lang niet meer hadden gezien in de kerk.

Bijbelverhalen voor kinderen
Er is dit seizoen nog geen zondagsschool. Wel nemen we bijbelverhalen voor jullie op die je op je telefoon of laptop kunt kijken.
Wil je ze ook zien?
Stuur dan een bericht naar
Sandra Schelling M: 06 15460673.

Pinksteren
Dagen tellen
Tussen Pasen en Pinksteren zitten vijftig dagen. Ik ken mensen die nu een vast moment van de dag de site van de GGD bezoeken om te kijken of ze al aan de beurt zijn voor een prik. Zo kun je de dagen tellen! Steeds meer mensen hebben een vaccin gehad en die vijftig dagen tussen Pasen en Pinksteren maken nu veel verschil.
Met Pinksteren vieren we dat het steeds beter doordringt dat het leven echt sterker is dan de dood, dat het kwaad echt niet sterker is dan het goede, dat liefde het wint van haat. Alles waarvoor Jezus heeft geleefd en is gestorven gaat verder. De leerlingen en volgelingen van Jezus leven in Zijn geest tot op de dag van vandaag. 'Kom, Geest van leven, kom!' Dat is het thema van de pinksterdienst. Welkom om mee te vieren in de St. Lambertuskerk op zondagmorgen 23 mei. Nog wel opgeven vooraf bij Greet Visser T: 0344 681582 of
E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Kerkdiensten
Dienst in de Avezaathse kerken
Vanaf 9 mei gaan we weer kerkdienst houden in onze eigen kerken. Daarnaast is er altijd een dienst in de Streekgemeente online te bezoeken. Er mogen 30 kerkgangers per keer komen en er mogen vier mensen zingen. De anderen kunnen luisterend meedoen.
9 mei Kerk-Avezaath, ds. E. Hagen
16 mei Erichem, pastor J. de Koster
23 mei Kerk-Avezaath, ds. E. Hagen, Pinksteren
30 mei Kapel-Avezaath, ds. E. Hagen

6 juni Erichem, ds. J. Schenderling
13 juni Kerk-Avezaath, mw. S. Schelling
20 juni Rijswijk, pastor J. de Koster, streekdienst
27 juni Kerk-Avezaaath, ds. E. Hagen, slotzondag

4 juli Buren, ds. E. Hagen
11 juli Kapel-Avezaath, ds. E. Hagen
18 juli Asch of Erichem, ds. E. Hagen
25 juli Erichem, ds. C. Manuputty

1 aug Rijswijk, ds. G. van der Velde
8 aug Ravenswaaij?
15 aug Kerk-Avezaath, ds. G. van der Velde
22 aug Kapel-Avezaath, ds. E. Hagen
29 aug Zoelen, ds. E. Hagen

5 sep Asch of Erichem, ds. Den Breejen
12 sep Kerk-Avezaath, ds. E. Hagen
19 sep Buren, ds. E. Hagen

Een volledig overzicht van de diensten met eventuele aanvullende informatie is te vinden op de hoofdpagina van de website www.tussenlekenlinge.nl. Ook staat daar achter iedere dienst een link naar de uitzending.

Agatha Capel
De haan is van de Capel
De komende periode zullen er schilderwerkzaamheden uitgevoerd worden aan de Capel. Onderdeel hiervan is het opnieuw vergulden van de haan.
De haan is met een hoogwerker van de kerk gehaald om bij het schildersbedrijf verguld te worden. Dit vergulden vergt ambachtelijke kennis en kunde.

Avezaath's Allerlei 2021
Opslagruimte gezocht
Wij hopen dat u gezond bent in deze bijzondere en eenzame Corona tijd. Sinds een jaar houdt het virus het leven in zijn greep en dit betekent ook dat er opnieuw geen jaarmarkt Avezaath's Allerlei zal zijn. Wij gaan er vanuit dat er volgend jaar weer evenementen mogelijk zijn en zetten in op een mooie en gezellige markt in 2022! Dit jaar zullen we dus geen beroep op u doen voor het invullen van de markt, maar vragen wij u mee te denken met iets anders.

Wim van Batenburg uit Kapel-Avezaath heeft aangegeven per 1 juni 2021 te stoppen met het opslaan van onze marktvoorraad in zijn schuur. Joke en Wim hebben vele jaren belangeloos hun schuur ter beschikking gesteld aan Avezaath's Allerlei. Het was vanzelfsprekend dat je daar te allen tijde de schuur in kon lopen en je spullen kwijt kon. Deze opslag en gastvrijheid was ontzettend fijn en wij zijn dankbaar voor de jarenlange bijdrage.
Onze markt staat bekend om de mooie speciale spullen en dit willen wij graag voortzetten. Een opslagplaats, voor de mooie spullen die we gedurende het jaar krijgen, is hierbij essentieel. U kunt ons dit jaar dus enorm helpen bij het vinden van een nieuwe locatie.
We horen graag als iemand een optie tot opslag of een idee heeft, want zonder spullen geen verkoopwaar, geen opbrengst en helaas geen Avezaath's Allerlei.
Dus denk met ons mee en laat het ons horen.
Hartelijke groet,
Peter, Bert, Mariska en Marijke
Marktcommissie PKN Avezaathen Restauratiefonds
M: 06 53472793 E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

.
Betuwse jeugdkampen
Ga je mee?
Inschrijven voor de jeugdkampen van de stichting BJK kan weer. Oorspronkelijk werden deze weken georganiseerd voor kinderen uit de Betuwe, maar deelnemers uit alle delen van het land zijn welkom.
Het eerste kind uit een gezin kan mee voor € 110. Voor een volgend kind uit het gezin is dit € 100. Met een bus worden de deelnemers van en naar het kampterrein gebracht. Er zijn opstapplaatsen in Geldermalsen, Beusichem en Echteld.
Voor meer info zie: www.betuwsejeugdkampen.nl.

Kapel-Avezaath
Basisschool De Hoge Hof sluit de deuren
In De Zakengids van 15 april jl heeft u kunnen lezen dat, ondanks verwoede pogingen om meer kinderen naar de Hoge Hof te halen, nu toch het besluit genomen is om de school per 1 augustus aanstaande te sluiten.
Het is heel jammer, ook voor de gemeenschap.
Er wordt nu gekeken hoe de ouders met hun kind de weg naar een nieuwe school vinden. Het personeel van de Hoge Hof houdt de aanstelling bij BasisBuren.
Diverse mensen hebben hun best gedaan om de school te laten bestaan. Maar helaas houdt het op.

Kapel-Avezaath in bloei
Dankzij een initiatief van de werkgroep dorpsverfraaiing staat Kapel-Avezaath straks in bloei. Iedere inwoner heeft kortgeleden een zakje met bloemzaadjes gekregen. Hiermee maken ze niet alleen Kapel fleuriger, maar zullen we wellicht ook meer vlinders, wilde bijen en andere insecten zien. Deze hebben we weer nodig voor onze tuinen en fruitboomgaarden. Een heel mooi initiatief.

Van de redactie
Kopij inleveren
De volgende In en Om, welke weer een boekje zal zijn, verschijnt half september. Kopij hiervoor uiterlijk vrijdag 29 augustus mailen naar E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .