• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Kerk en Kapel; Nieuwsbrief In-en-om


Nieuwsbrief mei 2019

Pinksteren

Zondag 9 juni

Pinksteren vieren we dit jaar in Ravenswaaij. Voorganger is ds. Everdien Hagen en muzikale medewerking door het koor Zingen tussen Lek en Linge onder leiding van Elien Lammers.

Pinksteren is het feest van de Heilige Geest. De Geest is als de wind, als je langs het strand loopt: de wind waait onze harten en hoofden schoon en stelt ons in

de ruimte, groter dan onze eigen, angstige wereld.

De Heilige Geest geeft goede moed.

Plaats:  Ravenswaaij, Sint Nicolaaskerk

Datum: zondag 9 juni

Tijd:      aanvang dienst 10:00 uur

 

Slotzondag

Zondag 30 juni

Op de slotzondag kijken we terug naar het afgelopen seizoen. Wat hebben we samen meegemaakt? Wat in ieder geval duidelijk is, is dat we niet zonder elkaar kunnen. Van kleine hand-en spandiensten tot orgelspelen, van mensen bezoeken tot timmeren, van zingen tot organiseren, van knutselen tot stofzuigen: de kerk en al haar diensten vormen we samen, geinspireerd door de liefde van God. Is dat geen reden om te vieren? Op deze zondag bedanken we de goede God en elkaar met een vrolijk samenzijn.

Plaats:  Kerk-Avezaath, St. Lambertuskerk

Datum: zondag 30 juni

Tijd:      aanvang dienst 10:00 uur

 

Betuwse Fietsvierdaagse Kerk-Avezaath

Donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni

Fietsliefhebbers kunnen ook dit jaar weer deelnemen aan de fietsvierdaagse. Start- en finishplaats is dorpshuis De Avezathen, Daver 46 in Kerk-Avezaath. Er wordt dagelijks gestart tussen 8:30 uur en 11:00 uur. Men kan finishen tot 17:00 uur. Voor meer informatie zie ww.betuwsefietsvierdaagse.nl of kijk op facebookpagina Betuwse Fietsvierdaagse.

Nog vragen?

Bel: 0344 681902/681663.

 

 

Lambertusmarkt en expositie

St. Lambertuskerk, Kerk-Avezaath

Donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, organiseert de Plaatselijke Commissie van de Stichting Oude Gelderse Kerken de ‘Lambertusmarkt’.

De organisatie is er in geslaagd de bezoeker een gevarieerd aanbod te bieden. In de kerk worden o.a. zelfgemaakte artikelen verkocht. Tevens is er een expositie te bewonderen.

Plaats:             Kerk-Avezaath, St. Lambertuskerk

Datum:             donderdag 30 mei

Tijd:                 van 12:00 tot 16:00 uur

Toegang:          gratis

 

Avezaath’s Allerlei

Zaterdag 8 juni in en rond de kerk in Kerk-Avezaath

We hebben weer enorm veel spullen ontvangen vanuit de beide dorpen, waarmee we een fantastische markt kunnen inrichten. Naast het bekende snuffelen, is er natuurlijk ook weer ons gezellige terras met appeltaart en pannenkoeken. Om 10:30 uur de verkoop per opbod en bij het verlaten van de markt overheerlijke aardbeien. U bent van harte welkom!

De markt wordt nog steeds ondersteund door een grote groep trouwe vrijwilligers en dit jaar hebben zich weer nieuwe medewerkers aangemeld. Daar zijn we heel blij mee! De markt start 8 juni om 09:30 uur en zal om ongeveer 13:30 uur afgelopen zijn. De opbrengst wordt verdeeld tussen de PKN in Avezaath, eigenaar van de Agatha Capel en de stichting Oude Gelderse Kerken, eigenaar van de St. Lambertuskerk. Het geld is voor het onderhoud van beide prachtige monumentale kerken in onze dorpen. Zin om te komen helpen? Op vrijdag 7 juni wordt de markt opgebouwd, vrijblijvend inlopen en meehelpen? In de weken voor de markt is er van alles te doen. Ook voor een uurtje bent u van harte welkom! Bel naar Marijke Nolles T: 0344 661317, Bert Heideveld T: 0344 682107 of mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

Kunst in de Capel

Schilder- en houtkunst

De laatste 2 weekenden van juni kunt u in de Agatha Capel schilder- en houtkunst bewonderen van Cora van den Berg, Ad Koolwijk en Piet Zaaijer.

Plaats:  Kapel-Avezaath, Agatha Capel

Datum: zaterdag 22 en 29 en zondag 23 en 30 juni

Tijd:      13:00 uur tot 17:00 uur

De entree is vrij. Een bijdrage voor de instandhouding van de Agatha Capel is welkom.

 

Betuwse Jeugdkampen

Ga je mee?

Al 60 jaar organiseert Stichting Betuwse Jeugdkampen zomerkampen voor jeugd van 8 t/m 14 jaar. Zes weken lang zijn er voor verschillende leeftijdsgroepen jeugdkampen in het bosrijke gebied van St. Anthonis in Noord-Brabant. Begeleiders zetten zich vrijwillig in, waardoor de kosten voor de deelnemers beperkt zijn. Eén week kamperen, eten en gezelligheid is daarom mogelijk voor € 110,- per kind. Wanneer er meer kinderen uit het gezin meegaan zijn de kosten voor het tweede, derde, etc. kind € 100,-.

Stichting Betuwse Jeugdkampen is op zoek naar nieuwe, enthousiaste leiders die mee willen met één van de kampen. Ook zoeken wij naast een kok nog vrijwilligers voor de PR- en materiaalcommissie.

Meer informatie: www.betuwsejeugdkampen.nl.

 

Palmpasen 2019

Terugblik

32 kinderen hebben zich aangemeld om stokken te maken! Wat een verrassing! Overleg via de what-s app tussen de ouders Sandra Schelling, Jantine Hol en Ilona Monhemius. Zijn er genoeg stokken? En haantjes van brood? Wie koopt wat extra in? De school werkte mee door het lokaal van juf Debbie ook beschikbaar te stellen en Annie en Ruud van Dijk sjouwden tafels en stoelen om de gymzaal in te richten. Annie, Liesbeth en Gep van Scheerdijk, Nelly de Wit en Beppie en Bert van Eck organiseerden een royaal ontbijt waar ouders en kinderen van genoten hebben. De opkomst van andere gemeenteleden was dit jaar wat mager, maar wie er niet waren, hebben iets gemist.

De feestelijke optocht naar de kerk en de intocht naar binnen en de korte kerkdienst daarna, maakten van deze dag een bijzondere start van de week voor Pasen.

 

Lintjesregen 2019

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Vrijdag 26 april werden Dick Grendel en Henk van Zoelen benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

 

Dick is sinds 1987 vrijwilliger en al 30 jaar secretaris bij de Stichting Betuwse Fietsvierdaagse. Sinds 2011 is hij voorzitter van de Plaatselijke Commissie van de Stichting Oude Gelderse Kerken en was daarvoor vrijwilliger van het plaatselijk comité, hij organiseert de overige concerten in de kerk. Daarnaast was hij ruim 10 jaar geleden mede-initiatiefnemer en is hij penning-meester van de Stichting KKiK (Stichting Kunst en Kultuur in Kerk- en Kapel-Avezaath), die de Avezaathse Cultuurdagen organiseert. Dick is tevens medeoprichter (2013) en medeorganisator van de Torentocht, een jaarlijkse wandeltocht in september langs de torens van omliggende dorpskerken.

 

Henk van Zoelen is al vele jaren vrijwilliger en sinds 1999 voorzitter van De Stichting Betuwse Fietsvierdaagse. Tevens is hij sinds 1999 vrijwilliger

bij de Plaatselijke Commissie Oude Gelderse Kerken en verzorgt hij rondom de St. Lambertuskerk in Kerk-Avezaath de tuin en het erf.

Daarnaast is Henk sinds 1985 in Kerk-Avezaath actief voor voetbalvereniging De Teisterbanders. Hij was daar 10 jaar leider van het 2e elftal en verzorgt de hele groenvoorziening op het sportcomplex. Als klusjesman maakt hij zich ook verdienstelijk voor ouderen in het dorp en onderhoudt het terrein rondom het dorpshuis De Avezathen.

 
Kerkdiensten
Datum  Tijd      Plaats               Voorganger

26 mei  10:00u  Kerk-Avezaath  Ds. E. Hagen

30 mei  10:00u  Erichem            Oecumenische dienst,Hemelvaart

2 juni    10:00u  Kapel-Avezaath Ds. E. Hagen, Avondmaal

9 juni    10:00u  Ravenswaaij      Ds. E. Hagen, Pinksteren

16 jun   10:00u  Rijswijk             Ds. G. v.d. Velde

23 jun   10:00u  ASCH              Ds. M. de Mik

30 jun   10:00u  Kerk-Avezaath  Ds. E. Hagen, Slotzondag

7 juli     10:00u  Buren               Ds. L. de Borst, Streekdienst met koor

14 juli   10:00u  Kapel-Avezaath Ds. E. Hagen              

21 juli   10:00u  Asch                Ds. E. Hagen,Streekdienst    

28 juli   10:00u  Erichem            Ds. M. de Mik, Haal en brengdienst ZRT          

4 aug    10:00u  Kerk-Avezaath Pastor J. de Koster, Streekdienst    

11 aug  10:00u  Ravenswaaij    Ds. E. Hagen              

18 aug  10:00u  Rijswijk            Ds. M. de Mik, Streekdienst    

25 aug  10:00u  Asch                Ds. M. de Mik             

1 sep    10:00u  Zoelen              Ds. G. v.d. Velde, Gezinsdienst, Haal- brengdienst Vrijthof

8 sep    10:00u  Kapel-Avezaath Ds. E. Bakker             

15 sep  10:00u  Erichem            Pastor J. de Koster     

             09:30u  Buren, school   Connection     

22 sep  10:00u  Asch                                      

29 sep  10:00u  Kerk-Avezaath  Ds. E. Hagen, Startzondag met koor

 

Zondagsschool

Kinderen, jullie zijn van harte welkom!

Zit je in groep 1, 2, 3, 4, 5 of 6 van de basisschool dan ben je zondag 26 mei van 10:00 tot 11:00 uur van harte welkom in de St. Lambertuskerk in Kerk-Avezaath. Het is fijn als je aan Sandra Schelling laat weten of je komt. Bel 0344 684580 of mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

Inleveren kopij

Kopij voor het kerkboekje van september uiterlijk vrijdag 6 september mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .