• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Kerk en Kapel; Nieuwsberichten


Nieuws en meer

De meest actuele informatie kunt u lezen op onze hoofdpagina. Bij Nieuwsberichten vindt u de laatste versie van.'De Kerk Roept. Daarin staat het meest recente nieuws over kerkelijk Avezaath. Tevens staat daar de Nieuwsbrief..van juni waarin duidelijk vermeld staat hoe het kerkdiensten zomerrooster er uit ziet.

.

Zomerrooster kerkdiensten in de Streekgemeente

We zijn er al gewend aan geraakt: de kerkdiensten meebeleven via de website van de Streekgemeente en www.kerkdienstgemist.nl..De technici van Zoelen, Cornel Junte (die in Kapel woont) en John Nijhof hebben de techniek verfijnd, zodat we beeld en geluid hebben. Vaak is er ook een anderhalvemeterkoortje dat de liederen voorzingt zodat we thuis kunnen mee-zingen. Dit blijft de basis, ook in de zomer, omdat veel mensen nog niet naar de kerk kunnen, willen of durven..Bij de dienst in Zoelen mogen na 1 juli ook weer kerkgangers aanschuiven. Dat zullen er 60 kunnen zijn. Daarnaast gaat om de zondag ook een andere kerk in de Streekgemeente open en kun je ook daar de kerkdienst bijwonen. Alle diensten beginnen om 10:00 uur

Stiltemoment in de Agatha Capel

Op zondag 28 juni, 26 juli en 30 augustus kunt u tussen 10:00 uur en 11:30 uur ook in de Agatha Capel terecht voor het stiltemoment. Vanaf september hopen we, als alles goed gaat, vaker in Kerk-Avezaath te kunnen kerken..

.

In deze onzekere, onrustige tijd geven we je graag onderstaande tekst van Marinus van den Berg.
Verstilling, kom in mij.
Was mijn verdriet schoon.
Beperk mijn woordenstroom.
Zuiver mijn ondertonen.
Verstilling rust in mij.
Kom tot in mijn diepste.
Woon op mijn grond.
Vestig jouw huis van vrede in mij.
Geest van verstilling, zuiver mij.
.
Orden mijn chaos.
Geef mij een helder zien.
Zegen mijn onrust.
.

Onder nieuwsberichten staan de laatste uitgaven van:

De..Kerk Roept, onderdeel Kerk- en Kapel-Avezaath; verschijnt 2-wekelijks

De Avezaathse Nieuwsbrief..In en Om Kerk- en Kapel; verschijnt 2x in het voorjaar.

Het Avezaathse kerkboekje..In en Om Kerk- en Kapel; wordt 2xin het najaar, begin september en half december, huis aan huis bezorgd.

.

Agenda Agatha Capel, Kapel-Avezaath

Wat er zoal te doen is in de Agatha Capel is te zien in de agenda. Deze is te vinden door in de linkerkolom te klikken op 'kerkgebouwen' en vervolgens op 'Agatha Capel informatie'.

Sinds kort is het toegestaan om in de Agtha Capel een burgerlijk huwelijk te sluiten. Het kerkje is authentiek en door haar intimiteit en prachtige ligging hiervoor zeer geschikt. Voor het houden van de receptie, het diner en/of uw feest kunt u terecht bij het ernaast gelegen Restaurant Poelzicht. Meer over de verhuur staat bij 'Kerkgebouwen - Agatha Capel'.

In de Agatha Capel is het ook mogelijk om, op afspraak, een rondleiding te krijgen.Kosten per groep van 20 personen € 30,-- inclusief koffie of thee. Voor iedere persoon meer € 1,50 extra. Informatie en opgave bij mevrouw M. Vogelzang T: 0344 681362 E; Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

.