• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Kerk en Kapel; Nieuwsberichten


Nieuws en meer

De meest actuele informatie over de diensten in de Streekgemeente kunt u lezen op onze hoofdpagina. In,,'De Kerk Roept'. staat het meest recente nieuws over kerkelijk Avezaath, en in het kerkboekje van december is het kerkdiensten overzicht tot eind december opgenomen. Het allerlaatste nieuws over de diensten rond kerst leest u in onze extra Nieuwsbrief van december. Wilt u de diensten terugluisteren (de laatste diensten zijn zelfs met beeld), klik dan bij Geloofsgemeenschap op Preken... Daar staat ook de kinderkerstdienst en de dienst van kerstmorgen.

Liturgie kerstmorgen
Welkom
Orgelspel
Stilte, drempelgebed
Alle vier de kaarsen worden aangestoken
Groet en bemoediging op kerstmorgen
Zingen: Lied 478: 1 en 4
Tekst: tegen de machteloosheid
Zingen: Gloria (Taize)
Over herders gesproken...
Zingen: Lied 23C: 1, 2 en 5
Gebed
Bijbellezing: Micha 5: 1- 4
Zingen: Lied 477: 3 en 4
Bijbellezing: Lucas 2: 1-20 (spreekbijbel)
Zingen: Lied 476: 1 en 3
Verkondiging: Een nieuw begin
Orgelspel
Zingen: Lied 484
Dank- en voorbeden, stil gebed, Onze Vader
Slotlied: Lied 481: 1, 2, 3
Wegzending en zegen, beantwoord met
Amen Gode zij eer, Amen Gode zij eer.

Na de dienst:
We wish you a merry christmas
Orgelspel

We wensen U gezegende feestdagen en heil en zegen voor het nieuwe jaar

.

Extra nieuwsbrief december 2020

Beste mensen,
Het is bijna kerst. De kerkdiensten staan al in de grondverf. Net als alle bedrijven, organisaties, winkels, ondernemers en zoveel anderen moeten we onze plannen bijstellen. Het is een moeilijke keuze. We mogen wel met 30 mensen bij elkaar blijven komen. Maar willen we dat ook, als er zoveel op slot gaat?
Ja, dat willen we natuurlijk graag. Bidden, het kerstevangelie horen, danken, samen komen, al is het met een kleine groep.
Maar nee, we doen het niet. We willen liever verbonden zijn met ieder die nu moet inleveren en inschikken en proberen op een andere manier aanwezig te zijn. In deze extra nieuwsbrief leest u hoe we dat willen doen.

Vrolijk
Je wordt er vrolijk van. Van de verlichte stal, de boom en de ster bij de Agatha Capel en van de twee bomen met de vrolijk gekleurde wensen in Kerk-Avezaath bij de St. Lambertuskerk. Even krullen je mondhoeken om, even wordt de zwaarte van deze dagen iets lichter. Dank aan ieder die hiervoor gezorgd heeft! En ga vooral even kijken....

Internet
We gaan de kerstmorgendienst opnemen en uitzenden. Kerstmorgen kunt u de dienst uit de St. Lambertuskerk bekijken en beluisteren. Op de gewone tijd of al op kerstavond, of later. Via www.kerkenkapel.nl, geloofsgemeenschap, en dan naar preken...Daar zetten we ook iets op voor de kinderen nu het kinderkerstfeest niet door gaat.

Kerk open
Alles gaat op slot, maar de kerkdeuren blijven open. Loop even binnen. Er is kerstmuziek om naar te luisteren, je kunt een kaarsje aansteken, even bidden, tot rust komen in alle onrust. We volgen de regels van het RIVM. Kom naar de Agatha Capel in Kapel-Avezaath op.. maandag 21, dinsdag 22 en woensdag..23 december van 19:00 tot 20:30 uur en donderdag 31 december van 16:00 tot 17:30 uur om het jaar af te sluiten.

En na kerst?
Tot en met zondag 17 januari kunt u alle kerkdiensten volgen via www.tussenlekenlinge.nl of via www.kerkdienstgemist.nl. Zoek voor de streekgemeente dan naar Ravenswaaij of Zoelen.

Licht in de duisternis
"Het Licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in zijn macht gekregen". Dat is de hoop van kerstmis. Dat is de hoop waarin we ook dit nieuwe jaar in gaan. We hopen en bidden dat ieder dit voor ogen mag houden.

Doen
Nu de winkels dicht zijn, zal er nog meer thuis bezorgd worden. Verras eens een bezorger met een attentie als je het missen kunt.

.

Onder nieuwsberichten staan de laatste uitgaven van:

De..Kerk Roept, onderdeel Kerk- en Kapel-Avezaath; verschijnt 2-wekelijks

De Avezaathse Nieuwsbrief..In en Om Kerk- en Kapel; verschijnt 2x in het voorjaar.

Het Avezaathse kerkboekje..In en Om Kerk- en Kapel; wordt 2x in het najaar, begin september en half december, huis aan huis bezorgd.

.

Agenda Agatha Capel, Kapel-Avezaath

Wat er zoal te doen is in de Agatha Capel is te zien in de agenda. Deze is te vinden door in de linkerkolom te klikken op 'kerkgebouwen' en vervolgens op 'Agatha Capel informatie'.

Sinds kort is het toegestaan om in de Agtha Capel een burgerlijk huwelijk te sluiten. Het kerkje is authentiek en door haar intimiteit en prachtige ligging hiervoor zeer geschikt. Voor het houden van de receptie, het diner en/of uw feest kunt u terecht bij het ernaast gelegen Restaurant Poelzicht. Meer over de verhuur staat bij 'Kerkgebouwen - Agatha Capel'.

In de Agatha Capel is het ook mogelijk om, op afspraak, een rondleiding te krijgen.Kosten per groep van 20 personen € 30,-- inclusief koffie of thee. Voor iedere persoon meer € 1,50 extra. Informatie en opgave bij mevrouw J. Kat M: 06 30337361, E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

.