• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Kerk en Kapel; Kerk Roept

De Kerk Roept Kerk- en Kapel-Avezaath nr. 11-2020
Kerkdiensten:
Vanaf 1 juni mogen er weer 30 personen tegelijk naar de kerk komen. In de Streekgemeente hebben we besloten om dit rustig aan op te bouwen. Dat betekent voor juni, dat de voorganger in een kerkdienst zijn of haar gemeenteleden mag uitnodigen om mee te komen naar Zoelen. Kerk-en Kapel-Avezaath zijn dan aan de beurt op 28 juni. In de dienst zingt een klein koortje de liederen voor. Vanwege corona zingen de gemeenteleden niet mee. Maar U kunt er dus wel weer bij zijn! Ik kan me daar echt op verheugen.We houden ons natuurlijk aan alle regels die nodig zijn om elkaar te beschermen. Ik ben wel benieuwd wie op 28 juni er bij zou willen zijn. Wilt U het mij laten weten? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of 0344-681500
Zondag 7 juni – internetdienst
10.00 uur Kerkdienstgemist.nl inschakelen op Zoelen
Voorganger: ds. M. de Mik
Zondag 14 juni – internetdienst
10.00 uur Kerkdienstgemist.nl inschakelen op Zoelen
Voorganger: ds. G. van der Velde
.
Stiltemoment in de kerk
Ik kreeg naar aanleiding van het gedicht over de merel in de vorige Kerk Roept van iemand een briefje. Dit stond er op: “Ook afgelopen zondag,in de Kapel, die stilte, zon door de oude ramen en dat vogelkoor op de achtergrond. Troost heeft vele vormen en gedaanten” Wilt U dit ook ervaren? De kerk is open van 10.00u-11.30u
7 juni, Kerk-Avezaath
14 juni Kapel-Avezaath
.
Kinderen weer naar school en naar de kerk
De kinderen zijn weer naar school.Nu dat al weer een tijdje goed gaat, kwam van de ouders de vraag: kunnen ze ook weer naar de kerk en de zondagschool? Zo is het idee ontstaan om op 14 juni voor de zomer nog één keer met de kinderen en ouders van de zondagschool en alle andere kinderen die willen komen bij elkaar te komen. We mogen vanaf 1 juni ook weer met 30 personen in de kerk zijn, dus dat komt nu net goed uit. De ouders,grootouders en kinderen krijgen zelf een uitnodiging voor deze kinderknutseldienst in Kerk-Avezaath.
.
Verantwoording – 23 mei ontving Riet van Buren 2 x € 20,--, 1 x voor de IPP (instandhouding predikantsplaats) en 1 x voor het Bloemenfonds. Hartelijk dank! Op 17 mei gaven de bezoekers van het stiltemoment 49,50 euro en op 24 mei was dit 38 euro Hartelijk dank!
.
Bloemen - Het echtpaar Boudewijn – van Zetten was 25 jaar getrouwd en dat verdiende uiteraard een bloemetje én onze felicitaties! Van hun twee zet Wilma zich ook flink voor de kerk in, met name voor de distributie van de In en Om in Kapel-Avezaath, voor een deel van de bezorging in Kapel-Avezaath van De Kerk Roept, als assistentie bij de jaarlijkse gedachtenisdienst en als coordinator van het ouderenbezoekersteam in Kapel. Dit mag ook wel eens gezegd zijn, mét onze dank daarvoor en de complimenten voor de wijze waarop zij dit allemaal doet. Chapeau!
Verder zijn ook bloemen gegaan naar mevr. Bep van Ginneken in Kerk-Avezaath en naar dhr. Eric van Mameren in Kapel.
.
Zieken – In de vorige krant maakte dominee Hagen al melding van relatief veel kankerpatienten, met name in Kapel-Avezaath.Deze week werd weer een gezin geconfronteerd met deze diagnose en de onzekerheid en onrust die daarbij mee komt. Het is dus niet alleen de Corona-crisis, we kunnen ook door wat anders getroffen worden. Al me al zijn er nogal wat zorgelijke toestanden. Reden om hier niet alleen met ons allen bij stil te staan, maar ook om met ons allen voor alle betrokkenen te bidden voor zoveel mogelijk sterkte en waar mogelijk beterschap.
.
Jarigen juni (75+) – We geven u de verjaardagsdata t/m 17 juni, de namen en de leeftijden. De overige juni-jarigen komen in de volgende krant aan bod.
01/06: mevr. J. Kots – Harteman (85);
02/06: dhr. A.H. Verweij (86);
08/06: mevr. S. Schrale – Koopmans (75);
11/06: dhr. P. van Malsen (80);
17/06: mevr. D. Smits – de Bruin (79), en
17/06: dhr. D.N. Filius (93).
Allen van harte gefeliciteerd, een fijne dag toegewenst en Gods zegen voor het nieuwe voor u liggende levensjaar.
.
Lampje
Na wat mislukte pogingen, vergezeld van frustraties en gefoeter hoor ik nu toch bij de gelukkigen die onze kerkdiensten on line kunnen volgen. Zoals meestal het geval is geef ik dan
de laptop (computer) de schuld, maar als die commentaar zou hebben, zou je waarschijnlijk te horen krijgen : “Néé, jij had geen probleem met mij, het was andersom: ik had problemen met
jóu”. Enfin, voor onderstaand Lampje is de keus gevallen op twee verzen van Lied 657 uit het Liedboek, oftewel de slotzang van de dienst van afgelopen zondag, 24 mei.
Zolang wij ademhalen
Zolang wij ademhalen
schept Gij in ons de kracht
om zingend te vertalen
waartoe wij zijn gedacht:
elkaar zijn wij gegeven
tot kleur en samenklank.
De lofzang om het leven
geeft stem aan onze dank.
Ons lied wordt steeds gedragen
door vleugels van de hoop.
Het stijgt de angst te boven
om leven dat verloopt.
Het zingt van vergezichten,
het ademt van uw Geest.
In ons gezang mag lichten
het komend bruiloftsfeest.
(tekst: Sytze de Vries)
.
“En”, aldus dominee Hagen, voorganger in genoemde dienst: “bij bruiloftsfeest mogen we denken aan het komend Pinksterfeest”.
Met hartelijke groeten, mede namens dominee Hagen en de kerkenraad.
Johan van Ooijen.
Contact-info ds. E. Hagen : Dorpsstraat 11, 4012 BE Kerk-Avezaath
T 0344-681500, e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
internet: www.kerkenkapel.nl
idem streekgemeente: www.tussenlekenlinge.nl