• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Kerk en Kapel; Kerk Roept

Kerkdiensten.
Zaterdag 31 december: 19.30 dienst in Buren drs. J. Goossen
Collecte: stichting de Hoop
Zondag: 1 januari 10.30 Zoelen dhr. J. de Koster
Diaconie: Inloophuis
Zondag: 8 januari Kerk-Avezaath drs. J. Goossen
Diaconie: Stichting Betuwe Wereldwijd
drs. Johan Goossen uit Tiel is theoloog en islamoloog. Hij heeft eerder bijeenkomsten geleid met het thema islam in Nederland in onze streekgemeente en is ook vaker gastpredikant.

De diensten zijn meestal ook live te volgen of achteraf terug te kijken / luisteren: zie website www.tussenlekenlinge.nl
Voor wie wil doneren:
Diaconie: NLABNA 0538034335 – NL15INGB0000901462
tnv Diaconie Protestantse gemeente van Avezaath.
Kerkrentmeesters: NL67RABO0362904561 – NL66INGB0000919071
tnv Kerkrentmeesterlijk beheer Protestante gemeente van Avezaath

Handtekening onder de fusie

Op 31 december, om 10.30u is iedereen van harte welkom in de kerk van Buren. Dan worden de papieren van de fusie van Asch, Buren, Erichem, Kerk-en Kapel Avezaath en Zoelen officieel ondertekend. Een bijzonder moment, waar door heel veel mensen naar toe is gewerkt. We bidden God dat Hij dit nieuwe begin mag zegenen.

Terugblik: Kerstviering in het dorpshuis de Avezathen
Wat was het fijn om weer samen kerst te vieren na 2 jaar!
Fijn dat er zoveel mensen waren
Fijn dat we samen het mooie verhaal van kerst konden horen.
Fijn dat we konden luisteren naar het koor en samen zingen.
Maar vooral dat we elkaar weer konden ontmoeten en samen eten.
De viering wordt aangeboden door de diaconie maar tijdens de viering is er ook altijd een collecte voor een goed doel. Deze keer hebben we er voor gekozen om een doel heel dichtbij te kiezen: nl. stichting het dorpshuis De Avezathen waar we altijd gastvrij worden ontvangen. De opbrengst was maar liefst 300 euro waarvoor hartelijk dank. Namens de organisatie, Henny van Kaam

Terugblik: Kinderkerst in Kapel

Samen met kinderen en ouders en opa's en oma's van Erichem en Asch hebben we het kinderkerstfeest weer kunnen vieren in de Kapel. Wat zag het er prachtig uit. De kerstboom van de familie van Veenendaal was mooi versierd, buiten en binnen waren lichtjes en slingers die de kinderen gemaakt hadden. De kinderen zagen er prachtig uit. Het kerstspel was vrolijk en feestelijk met beschuit met muisjes toe, omdat we allemaal zo blij zijn dat Jezus is geboren! Na afloop konden we elkaar ontmoeten met een glaasje warme wijn of warme chocomel. Van harte bedankt aan alle mensen die dit weer mogelijk hebben gemaakt!

Verantwoording:
17 dec. € 15 via Annie van Dijk, 9 dec. € 10 via Greet Visser voor kerkenwerk.14 dec €30 via Jacqueline Kat voor de Kapel en €10 via ds Hagen voor het kerkenwerk

Meeleven met: Riet van Buren heeft veel tegenslag met de operatie van haar knie. Ze heeft te kampen met een ontsteking en is opnieuw geopereerd en moet dus ook de kerstdagen in het ziekenhuis doorbrengen.. Een kaartje om haar moed te geven is van harte welkom! We hopen en bidden dat ze spoedig weer terug mag keren in haar geliefde Kapel-Avezaath.
Ook Bertha van Mourik zal niet thuis in deze tijd. Zij verblijft in Beatrix in Culemborg, afdeling de Stroming, kamer 9. We bidden ook haar een goed herstel toe.
Ieder voor wie kerst en oud en nieuw beladen dagen zullen zijn bidden wij de nabijheid van God toe om troost en moed te mogen vinden.

Jarigen (75+):
1 jan. Dhr. A. Muijen, 6 jan. Dhr. G. Heuff (Vrijthof), 9 jan. Mw. A.J.H. van Buren- v. Kuilenburg

Lampje:
Ga met God
Zie je ertegen op ?
Een nieuw jaar in te gaan?
Onzekerheid alom
Wat zal ons te wachten staan?

God zegt het tot ons in Zijn Woord
Als je vermoeid bent en belast
Kom dan maar bij Mij
Ik houd je hand heel stevig vast

Ik geef je rust en vrede
Ook al zie je de weg niet
IK ben God, de Almachtige
Die álles overziet!

Marry de Haan

Met hartelijke groeten, mede namens dominee Hagen en de kerkenraad.
Annie van Dijk, T 0344-615077, e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
Ds. E. Hagen, Dorpsstraat 11, 4012 BE Kerk-Avezaath, T 0344-681500, e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
internet: www.kerkenkapel.nl