• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Kerk en Kapel; Kerk Roept

De Kerk Roept Kerk- en Kapel-Avezaath nr. 14-15-2020, 8 juli - 2020.

Kerkdiensten - Aanvang 10.00 uur, tenzij anders vermeld.

Wie wil en durft kan weer naar de kerk. Om de week is er een streekdienst in Zoelen en de andere week ook een dienst in één van de andere kerken van de Streekgemeente.De dienst uit Zoelen wordt altijd uitgezonden met beeld en geluid. Niet altijd meer gaat daar een voorganger uit de Streek voor. De dienst uit Buren wordt ook uitgezonden via Kerkdienstgemist.nl maar dan alleen met geluid. Voor de dienst in Zoelen moet U zich vooraf opgeven. Dat kan telefonisch bij Tonnie van Zetten: 0344-681841 of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Voor de meest actuele informatie kunt U altijd terecht op de website van de streekgemeente. www.tussenlekenlinge.nl.

Zondag 19 juli : Streekkerkdienst, Zoelen, ds Leon de Borst

Collecte diaconie : Thomashuis India.

Zondag 26 juli : Kerkdienst Zoelen, ds M.de Mik en Kerkdienst Rijswijk pastor J. de Koster

Collecte diaconie : Syrie Kerk Arnhem.

Zondag 2 augustus : Streekkerkdienst Zoelen, ds G.vd..Velde

Collecte diaconie : Manege Zonder Drempels.

Zondag 9 augustus : kerkdienst Zoelen, ds De Rooij en Kerkdienst Asch/Erichem, ds de Mik

Collecte diaconie : Dovenpastoraat

.

Diakonie:.Misschien is het U al opgevallen. We volgen vanaf nu ook weer het rooster zoals de diakenen van de Streekgemeente dit hebben samengesteld. Ik las in de krant, dat vooral kleine doelen in deze coronatijd ook tekort zijn gekomen.

.

Stiltemoment: Ik heb gehoord dat het voor sommige protestanten nog steeds een drempel is om een kaarsje te branden in de eigen kerk. Veel mensen doen het wel met gemak in het buitenland of elders in een RK kerk, maar zomaar om de hoek? Er zijn veel mensen die wel die drempel over komen en dan een oase van rust vinden, waar ze hun zorgen en vragen bij God kunnen neerleggen en soms buiten aan een ander kunnen vertellen wat hen bezig houdt. Welkom dus: Zondag 26 juli is de Agatha-Capel weer open: van 10.00u tot 12.30u.

.

Overleden: Op 23 juni is Dick Verkerk overleden, man van Betty Verkerk. Zij zingt in het Streekkoor Zingen tussen Lek en Linge. Dick is 75 jaar geworden. Hij was al ziek en was sinds januari niet meer thuis. Gelukkig konden Betty en zijn zoon Hugo na de versoepeling van de maatregelen wel de laatste dagen van zijn leven weer bij hem zijn. Dick was een man met een groot talent voor tekenen. Hij heeft daar ook zijn werk van kunnen maken. Hij was bouwkundig tekenaar en veel gebouwen hier in de omgeving zijn op zijn tekentafel geboren. Ook in zijn vrije tijd had hij veel oog voor architectuur, maar hij schilderde en tekende ook, vooral bloemen en planten. Op de rouwkaart stond een mooie aquarel van zijn hand en hij heeft ook wel eens in de St Lambertuskerk een expositie gehad. Dick was een toegewijd en betrouwbaar mens, die zeer gemist zal worden. Niet alleen door zijn vrouw en zoon, maar ook door zijn zus, schoonzus en zwager en vele vrienden. In kleine kring is afscheid genomen van Dick. We bidden Betty en Hugo en alle anderen kracht en moed toe om de draad van het leven weer op te nemen.

.

Meeleven met: De laatste tijd, nu er zoveel mensen in korte tijd zijn overleden, besef ik, dat met iedere mens die moet gaan, ook soms levenslange vriendschappen een einde nemen. Vooral in een dorp kennen mensen elkaar soms al van de schoolbanken, of heel nabij als buur of vriendin. Vaak gaat alle aandacht uit naar de familie Laten we daarnaast ook luisteren naar wat die vriendschap betekent. Zeker nu in coronatijd veel vrienden niet aanwezig konden zijn bij een afscheid in kleine kring.

Marja van Ziel wil iedereen van harte bedanken voor het meeleven. Bloemen, kaarten, telefoon, bezoek, het heeft haar en haar man en zoons goed gedaan! Nu zij aan de behandeling begonnen is heeft ze veel minder energie. Dus het vriendelijk verzoek om eerst te bellen voor je/ U op bezoek gaat. We blijven hen steunen ook in ons gebed.

Misschien heeft U het in de vorige Kerk Roept onder Ravenswaaij gelezen. Kees Vernooij is ernstig ziek. Hij heeft ook voor de Avezaten vaak als pastor een uitvaart geleid als ik met vakantie was. Velen van U kennen hem hiervan of van het voorgaan in de Streekdiensten. We leven ook met hem en zijn gezin mee. Vanuit de kerkenraad hebben we namens de gemeente van Kerk-en Kapel Avezaath een kaart naar hen gestuurd. Ga met God, en Hij zal met je zijn. ds Everdien Hagen

.

Verantwoording – We kunnen wel zien, dat ook de bezoekmedewerkers weer op pad zijn, nu dit weer mogelijk is. Fijn dat u dat waardeert!

Ook de ontvangers zoals de kerkrentmeesters en het bloemenfonds zijn u er dankbaar voor .In deze krant mogen wij melden : voor de kerkrentmeesters: via Joke Dorresteijn 23/06 € 10,--; via Greet Visser 24/06 € 20,--; via Riet van Buren 28/6 2 x € 10,--, 29/6 € 10,--, 01/07 € 10,--, 02/07 € 20,--04/07 €10,-- en 06/07 ook € 10,--.Via Ria Zondag op 03/07, €10,- en via ds Hagen op 06/07,€ 15- Voor het bloemenfonds ontving Gerda van der Netten – van Stigt op 25/06 € 10,-- en op 02/07 € 20,00.

Nogmaals dank voor alle giften, maar ook dank aan de bezoeksters! Tijdens het Stiltemoment in Kapel-Avezaath op 28 juni is €24- ontvangen.

Zomercollecte: De kerkrentmeesters laten weten, dat de zomercollecte tot nu toe ruim 2200 euro heeft opgebracht. Ook met dit bedrag zijn we blij.

Bloemen – Vergezeld van woorden als felicitatie, als bemoediging of anderszins, afhankelijk van de situatie ter plekke, gingen onze bloemen deze weken naar dhr. Joop Janssen en de familie Arisse, te Kapel-Avezaath, en naar dhr. en mevr. Van Mourik – Bonhof te Kerk-Avezaath en naar dhr. en mevr. Boudewijn – van den Berg in Kapel. Genoemde echtparen waren respectievelijk 25 en 55 jaar getrouwd. Tevens waren er bloemen voor de familie Schelling in Kerk-Avezaath.

.

Jarigen augustus (75+) - Omdat de volgende krant (pas) 11 augustus zal verschijnen vermelden we nu al vast de jarigen van vóór 20 augustus. Namelijk:

04/08: mevr. J. Veldhorst – Wassink (89);

07/08: mevr. M.C. Vogelzang – Veefkind (85);

07/08: mevr. B.G. Gerritse – de Bie (88); en

18/08: mevr. C.C. de Kruiff – van Ommeren (82).

Van harte gefeliciteerd en voor uw nieuwe levensjaar Gods zegen toegewenst.

.

Lampje

Avond

Heer, onze God,

geef ons een rustige nacht,

veilig onder uw bescherming.

Wij denken aan hen die vannacht moeten werken,

aan de mensen die ziek zijn,

aan wie niet kunnen slapen van de zorgen.

Wees voor hen allen een bron van troost,

van kracht en bemoediging.

Blijf met uw zegen bij onze wereld

en waak over uw schepping,

deze nacht en tot in eeuwigheid.

(bron: Liedboek blz. 584)

.

Met hartelijke groeten, mede namens dominee Hagen en de kerkenraad.

Johan van Ooijen, 0344-661488, e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

.

Contact-info ds. E. Hagen : Dorpsstraat 11, 4012 BE Kerk-Avezaath

T 0344-681500, e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

internet: www.kerkenkapel.nl

idem streekgemeente: www.tussenlekenlinge.nl

.