• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Kerk en Kapel; Kerk Roept

De Kerk Roept Kerk- en Kapel-Avezaath nr. 16-2020

Kerkdiensten. - Aanvang 10.00 uur, tenzij anders vermeld

Kerkdiensten aanvang 10.00 uur, tenzij anders vermeld

Zondag 27 september : Kerk-Avezaath – ds. E. Hagen

Dienst voor jong en oud, samen met Erichem/Asch

Collecte diaconie: Stichting Leergeld West-Betuwe

Zondag 04 oktober : Asch– ds. M. de Mik – van der Waal

Collecte diaconie: Werelddiakonaat, landbouwproject Rwanda

In memoriam: Op 6 september is Nellie Termeer-Versluis gestorven. De laatste jaren woonde ze op Westerhof, goed verzorgd en met liefde omringd. Dat was in haar leven wel eens anders geweest. Ze werd geboren in Bolnes. Haar vader werkte bij de scheepswerf. Al jong kwam ze in een weeshuis terecht. Daar heeft ze ook de oorlogsjaren doorgebracht. Strenge regels en strenge straffen hebben haar gevormd. Later kon ze weer terug naar huis, met haar broers en vader, maar haar vader stierf toen ze nog maar 14 jaar was en weer moest ze uit huis. Nu naar opoe die haar niet eens bij haar naam noemde. Toch wist ze zich, net als haar broers aan dit alles te ontworstelen. Ze werd hulp in de huishouding en later hoofd huishouding bij een rijke Rotterdamse familie. Ze deed belijdenis en vond geborgenheid bij mensen van de kerk en bij God. Ze verlangde naar een eigen thuis en reageerde op de advertentie die Henk Termeer had geplaatst. Hij had zijn vrouw en kind verloren bij de geboorte van hun derde kind. Zo kwam Nellie in Kapel-Avezaath terecht. Zij trouwden en zij werd tweede moeder van Jan en Anneke en moeder van nog drie kinderen, Johan, Corine en Alies. Ze hielden veel van elkaar. Een huis met altijd dieren op het erf en werk aan huis, botsingen en verdriet en mooie, vrolijke zondagen samen om op terug te kijken. Later verhuisden ze naar Maurik. Ook daar waren Henk en Nellie actief bij de kerk betrokken. Hij in het bestuur en Nellie op de achtergrond. Toen ze ouder werden zorgde Corine voor hen en later verhuisden ze naar Westlede. Daar is Henk overleden. Op de uitvaart van Nellie in de Agatha-Capel hoorden we dat Paulus zegt :het leven hier is als een tent. Op een dag is die versleten, het is tijdelijk. Maar leven bij God is een woning voor altijd. Nellie hoeft niet meer te verhuizen. Haar lichaam rust in de aarde en we mogen geloven dat ze nu bij God mag wonen. We bidden Anneke, Johan en Corine en hun gezinnen goede moed toe om met haar zorgzaamheid in gedachten hun leven voort te zetten.

Ds Everdien Hagen

Dienst voor jong en oud: Op zondag 13 september is de zondagschool weer begonnen. Er waren wel 9 kinderen. Dat was een goed begin! Op 27 september hebben we een dienst voor jong en oud. We lezen Mattheus 6: 25-33. Jezus zegt: Kijk naar de vogels en de bloemen en maak je geen zorgen… We gaan kijken naar vogels en bloemen en horen wat Jezus nog meer zegt… De kinderen gaan tijdens de preek naar de eigen ruimte om iets moois te maken olv Beppie van Eck.

Bijbelleeskring: Zet maar vast in de agenda: de bijbelleeskring start weer op 12 oktober. Meer informatie elders in deze Kerk Roept of op de website. Als U niet kunt komen maar wel wil meedoen, kan dat ook. Dan stuur ik u de teksten en kunt u schriftelijk of via de mail uw vragen en gedachten delen. Die nemen wij dan weer mee in het gesprek en hoort u later terug in de preek. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of 0344-681500

Verantwoording: U doneerde : 10,-- via Truus van Galen (02/09), 10,-- via Riet van Buren (03/09), 20,-- en 10,-- ook via Riet, respectievelijk op 07/09 en 10/09, en via Gerda van der Netten van Stigt 10,- eveneens op 10/09. Ook op 70/09 ontving ds Hagen 10,- Hartelijk dank voor dit alles.

Bloemen Uit de dienst van 20 sept. jl. gingen onze bloemen naar het echtpaar Kerkhof de Gier, in Tiel: van harte gefeliciteerd met jullie 40-jarig huwelijk !En naar mevr.Omtzigt in Kapel-Avezaath.

Jarigen (75+) 1e helft oktober 2020. Voor deze periode mogen we noemen :01/10: dhr. G.J. Van Arkel (93); 02/10: dhr. P. Muijen (86); 03/10: mevr. A. Vlieger (80); 05/10: dhr. E. Verbeek 78); 09/10: dhr. C.N. Van der Netten van Stigt (75); 10/10: dhr. J. Boudewijn (Drumpt) (76); 10/10: mevr. A.A.M. Termeer – v.d. Linden ( 82), en 14/10: dhr. W.J. Uijterlinde (90). U allen van harte gefeliciteerd, een zo gezellig mogelijke dag toegewenst en Gods onmisbare zegen vor uw nieuwe levensjaar.

Correctie – In het vorige jarigen-overzicht werden mevr. Lems – Kazen 76 jaren toebedeeld, zij is intussen echter met haar 82ste jaargang bezig. Het is niet duidelijk hoe deze scheve schaats gereden kon worden, in elk geval hierbij onze welgemeende excuses (met dank aan de attente lezer).

Lampje

Goedgekeurd

Alsof 'k een puzzel leg, zo is mijn leven:
ik zoek de kleine stukjes bij elkaar.
Een stukje nemen en een stukje geven,
hoort dit soms hier, of hoort het misschien daar?
Een stukje oorlog, een stukje vrede,
een randje hemelsblauw, een hoekje zwart.
Een stukje onverstand, een stukje rede,
een stukje vreugde en een stukje smart.
Vaak zoek ik doelloos en als in den blinde,
maar langzaamaan word ik het beeld gewaar,
't wordt lichter om de juiste plaats te vinden.
Eens komt de dag dat God zegt: ben je klaar?
Dan zal ik Hem mijn werk in handen geven,
aan alle kant beduimeld en gescheurd;
maar in Zijn hand wordt mijn gebroken leven
geheeld en voor Zijn hemel goedgekeurd.

(E. IJskes-Kooger)

         **********

Met hartelijke groeten, mede namens dominee Hagen en de kerkenraad.            

Johan van Ooijen, T 0344-661488, e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Ds. E. Hagen, Dorpsstraat 11, 4012 BE Kerk-Avezaath, T 0344-681500, e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

internet: www.kerkenkapel.nl