• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Kerk en Kapel; Kerk Roept

De Kerk Roept nr 22 van 2020

Zondag 22 november: Kerk-Avezaath: ds. E. Hagen
Gedachtenisdienst, zondag voleinding
Collecte diaconie: Vrijwilligers Palliatieve Zorg
Opgave bij Greet Visser-van de Pol, 0344-681582 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Zondag 29 november : Zoelen: ds. E. Hagen
1e Advent, viering H. Avondmaal
Collecte diaconie: Weeskinderen Zuid-Afrika
Opgave bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Gedachtenisdienst 22 november : De namen der overledenen die in deze dienst zullen worden herdacht zijn: Fred van Eck, Kevin Meyering, Arie Jan van der Heijden, Bertha Pals - van de Weiijer, Dirk Cornelis Verkerk, Mathilda Anthonetta Maria Peterse - Orlemans, Frederika van Genderen - Oomen, Nellie Termeer - Versluis, Gijsbert Johannes van Arkel, Janny Veldhorst - Wassink, Bart Vermazen, Jacob van der Linde, Peter -Jan van de Greijn en Willem Jan Uijterlinde.
Cornelis Albertus Maria,(pastor Kees)Vernooij en Petronella Helena (Nel) Braad - van de Perk willen wij ook noemen, vanwege hun verbondenheid met Kerk-en Kapel-Avezaath.

Na afloop van de dienst is er in de Agatha Capel in KAPEL-Avezaath gelegenheid om een kaarsje aan te steken ter gedachtenis of troost voor dierbaren. De kerk aldaar zal hiervoor van 11.00 tot 12.30 uur open zijn. Een ieder is van harte welkom. Ook voor koffie of thee to go.

Bloemen - Uit de dienst van 1 november jl. zijn onze bloemengroeten gegaan naar Astrid en Henk Brouwer, naar Aafke van Ewijk en naar Hannie Lodder, allen te Kapel-Avezaath. Uit de dienst van een week later waren ze voor de dames Gijsje van de Pol, Ko Termeer en Reintje van Dodewaard, alle drie wonend in de Oranjehof te Buren.
Tevens ging een boeket met woorden ter bemoediging naar de familie van Eck op de Muggenborch in Kapel-Avezaath.

Verantwoording - Riet van Buren meldde ons twee giften voor het Bloemenfonds, nl. op 4/11 € 20,-- en op 7/11 € 10,--. Voor de recente Dankdag mocht zij € 50,-- ontvangen. Keer op keer mogen we getuigen van uw financiële steun. Waarvoor hartelijk dank.

Overleden: Nog sneller dan gedacht is Ed Vlieger overleden. Zijn lichaam was op. In de vroege morgen van zaterdag 7 november heeft hij zijn laatste adem uitgeblazen. Ga met God en Hij zal met je zijn, staat op de rouwkaart. In het volgende nummer van de Kerk Roept, zal een in memoriam voor hem verschijnen. Nu al bidden we Adrie en de kinderen Gods nabijheid en kracht toe om na het verlies van Ed samen verder te gaan.

Gemeenteavond: Ondanks de coronamaatregelen kunnen we toch terugkijken op een geslaagde gemeenteavond. De vragen konden opgeschreven worden en werden voorgelezen en beantwoord door Marco Schelling en Koos Karsijns. In de komende In en Om zullen we een uitgebreid verslag van deze avond en van de voortgang van de ontwikkelingen in de streekgemeente opnemen, zodat ook ieder die niet aanwezig kon zijn hierover kan meedenken. Wordt vervolgd!

Een poging - Onderstaand Lampje is een poging tot waardering voor het werk van de mensen in de zorg in de meest uitgebreide zin : zowel de medische als geestelijke
(ver)zorg(ing). Hun werk maakt dat zij dag in, dag uit, stevig in hun schoenen dienen te staan. Daarvoor een diepe, heel diepe buiging.

Lampje
Heer, onze God,
geef ons een rustige nacht,
veilig onder uw bescherming.
Wij denken aan hen
die vannacht moeten werken
aan de mensen die ziek zijn,
aan wie niet kunnen slapen van de zorgen.
Wees voor hen allen een bron van troost,
van kracht en bemoediging.
Blijf met uw zegen bij onze wereld
en waak over uw schepping,
deze nacht en tot in eeuwigheid.

(bron: Liedboek blz. 584)

Met hartelijke groeten, mede namens dominee Hagen en de kerkenraad. Johan van Ooijen, T 0344-661488, e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
Ds. E. Hagen, Dorpsstraat 11, 4012 BE Kerk-Avezaath, T 0344-681500, e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
internet: www.kerkenkapel.nl