• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Kerk en Kapel; Kerk Roept

Aanvang kerkdiensten 10.00 uur, tenzij anders vermeld.
Actuele informatie over RIVM-richtlijnen, de mogelijkheid om diensten online te volgen, en dergelijke kunt U vinden op de website: www.tussenlekenlinge.nl .We weten nu nog niet of de lockdown wordt verlengd. Vriendelijk verzoek van mensen met internet: stel mensen zonder internet even op de hoogte!

De kerkenraden hebben helaas moeten besluiten de diensten nog steeds zonder bezoekers te houden, ook mag er niet meer gezongen worden in de diensten. Actuele informatie, de mogelijkheid om diensten online te volgen e.d. kunt u vinden op de website www.tussenlekenlinge.nl. Als u graag de tekst van de dienst ontvangt omdat u geen internet hebt, kunt u dat aangeven bij ds E..Hagen (0344-681500)
Kerkdiensten:
Zondag 28 februari : Ravenswaaij, ds. J. Schenderling
Diaconie collecte Thomashuis India
Zondag 7 maart: Ravenswaaij, dhr. J. de Koster
Diaconie collecte Vrienden van Oranjehof

Verantwoording:
De kerkrentmeesters mochten 06-02 €10 ontvangen via Riet op 01-02 ontving ds Hagen €50 voor het werk van de kerk. Hartelijk dank!

Bloemen:
Op 7 feb. zijn er bloemen bezorgd bij mw. v. Kraats.
Op 14 feb. waren de bloemen voor Toke Termeer en Bep van Ginneken beiden uit Kerk-Avezaath. Ook heeft dhr. Kobus van Buren uit Kapel-Avezaath bloemen ontvangen.

Jarigen (75+): 1e helft van maart:
Kapel-Avezaath: mw. Schimmel-Borias 1 maart en dhr. Van Gessel ook op 1 maart. Dhr Arfman 2 maart.
Kerk-Avezaath: mw. Verbeek-Rietveld 6 maart

Meeleven - In aansluiting op het bericht over Gerrit Kooijman in de vorige krant moeten wij helaas melden dat de uitslag van het onderzoek van de longarts een verdrietig bericht is : Gerrit is terminaal en er rest hem nog een levensverwachting van enige maanden.. Zulke berichten doen je beseffen dat wat het ene moment onwezenlijk lijkt, een moment later toch de realiteit blijkt te zijn. Onnodig te zeggen dat we enorm met hem meevoelen en dat we hem alle mogelijke kracht, moed en sterkte toewensen. Dat geldt ook voor hen die het dichtst om hem heen staan. Gerrit heeft al heel wat kaarten mogen ontvangen, steunbetuigingen waar hij erg dankbaar voor is.
We hebben ook een goed bericht ontvangen: de behandeling die Marja van Ziel heeft gekregen is aangeslagen en haar situatie is op dit moment stabiel. Ook de behandeling die Aafke van Ewijk krijgt geeft haar weer wat meer kwaliteit van leven.
Alle mensen die kampen met een chronische ziekte, die elke dag weer moeten volhouden en doorzetten, bidden we Gods nabijheid en kracht toe.

Overleden- We werden opgeschrikt door het bericht dat Henk de Dreu een hartinfarct heeft gekregen. Twee dagen daarna is hij hieraan overleden in het ziekenhuis. Afgelopen maandag is de begrafenis geweest vanuit de St Lambertuskerk in Kerk-Avezaath. Henk is 71 jaar oud geworden. We kunnen het op dit moment nog niet bevatten dat hij nooit meer met zijn uitbundige haardos achter het orgel zal zitten, dat hij niet meer bij nacht en ontij met de lamp op zijn hoofd de verwarming zal controleren, dat zijn busje van klussenbedrijf Voor Mekaar niet meer door het dorp zal rijden of bij de kerk zal staan. Afgelopen jaar heeft hij nog een onderscheiding ontvangen van de kerkrentmeesters voor zijn jarenlange inzet voor de kerk op zoveel manieren. In de volgende Kerk Roept zullen we een in memoriam voor Henk schrijven. Nu is het moment om Annegreet en de kinderen van Henk, Dies, Miek, Jan en Bram en Joke, hun moeder, zijn zussen en zwagers veel sterkte te wensen. Ook denken we aan Greet en Wil Visser, bij wie Henk bijna dagelijks even aan liep en aan andere vrienden en vriendinnen die hem zullen missen. Het afscheid was waardig en warm, liefdevol en eerlijk en heeft hen goed gedaan. We bidden hen de nabijheid van de Eeuwige toe op de weg die ze nu moeten gaan.

Alleen de liefde kent jouw stem

Alleen de liefde kent jouw stem,
heeft toegang tot jouw naam.
En zij alleen bewaart de zin,
geheim van jouw bestaan.
Toen jij haar riep, droeg ze jou
-haar armen om jou heen -
geduldig, zorgzaam, sterk en trouw,
door heel het leven heen.

Alleen de liefde kent de weg
en kleurt de toekomst licht.
Zij tekent jou ten voeten uit,
in vrede jouw gezicht.
Nu zij jou roept, draagt ze jou
daarheen waar het begon
- haar armen veilig om jou heen -
voorbij de horizon.

Gij die hem toch van harte kent
en zoveel om hem geeft,
Gij die hem eigenhandig met
een kleed van licht omgeeft,
wij bidden U: neem hem op,
voltooi wie hij mag zijn.
Voorgoed geborgen, thuis bij U,
waar licht en liefde zijn.

(Lied 963, Liedboek blz. 1497,tekst Ben Sleumer)

Met hartelijke groeten, mede namens dominee Hagen en de kerkenraad.
Annie van Dijk, T 0344-615077, e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
Ds. E. Hagen, Dorpsstraat 11, 4012 BE Kerk-Avezaath, T 0344-681500, e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
internet: www.kerkenkapel.nl