• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Kerk en Kapel; Zondagsdiensten, bijeenkomsten en meer


Kerk-Avezaath, St. Lambertuskerk, Daver 15, 4012 BA

Kapel-Avezaath, Agatha Capel, Zoelensestraat 2, 4013 CR

Datum

Plaats

Tijd

Voorganger, bijzonderheden

20 aug Asch 10:00 uur Ds. E. Hagen
27 aug Zoelen 10:00 uur Ds. G. v.d. Velde
03 sep Erichem 10:00 uur Ds. M. de Mik
10 sep Kapel-Avezaath 10:00 uur Ds. E. Hagen
17 sep Kerk-Avezaath 10:00 uur Ds. E. Hagen, startzondag

*Tijdens deze diensten is er kinderoppas aanwezig

                             

Je geloof en je leven

Voor velen die in de bloei van hun leven zijn gekomen lijkt geloof een gepasseerd station. Misschien zou je het wel een kans willen geven, maar dat doe je niet zomaar. Toch bekruipt je weleens de vraag of je er wat mee zou kunnen. Maar dan niet dogmatisch. En wel een beetje praktisch, met verbindingen met je eigen dagelijkse leven. Of je gelooft wel, twijfelt soms, maar vindt in de kerk niet altijd wat je zoekt. Laat je dan uitdagen in deze gespreksclub. Je komt in een kleine groep die open staat voor nieuwe mensen. Elke derde maandag van de maand is er een bijeenkomst. Je kunt een keer komen kijken. En je hoeft niet elke keer te komen. We bespreken met elkaar onderwerpen die we zelf in willen brengen. Meld je aan, doe mee.

Data:                Elke derde maandag van de maand (m.u.v. vakanties) te weten 19 september, 24 oktober, 21 november, 19 december 2016,

                        16 januari, 20 februari, 20 maart, 24 april, 15 mei, 19 juni 2017

Plaats, tijd:       bij ds. Leon de Borst, Max. v. Egmondstraat 6, 4116 ES Buren, van 20:15 uur tot 22:00 uur

Aanmelden:     ds. Everdien Hagen T: 0344 681500 E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. en ds. Leon de Borst T: 0344 571283

  

Streekgemeente-moederkring ‘Geloof en Opvoeding’

Sta je met de handen in het haar met een opvoedingsprobleem? Of vraag je je af wat je je kinderen mee wilt geven? Je kunt je moeder bellen… Of vraag het aan degenen die tegen dezelfde vragen aan lopen! Elke laatste donderdag van de maand komt er een groep moeders bij elkaar uit alle kerken binnen de streekgemeente 'Tussen Lek en Linge" met kinderen in de leeftijd van 0 tot18 jaar. We zijn inmiddels een gezellige groep van 12 moeders, waarbij in de praktijk blijkt dat er gemiddeld 10 aanwezig zijn. De groep is open, dus we staan altijd open voor nieuwe 'leden'. Wees welkom!

Donderdag 29 september zijn we te gast bij Ageeth van ’t Hoog. We bespreken dan het thema ‘Kwetsbaar zijn als ouder’. We vullen onze avonden verder met het bespreken van (geloofs)-opvoedingsboeken, organiseren workshops, kijken een film, discussiëren over actualiteiten aangaande opvoeding aan de hand van krantenartikelen, fimpjes op Youtube etc. We sluiten het jaar altijd af met een High Tea bij één van de moeders thuis samen met de kinderen. Schroom niet, weet je welkom. Kom een keer een kijkje nemen om de sfeer te proeven!

Data:                donderdag 29 september 2016 en daarna elke laatste donderdag van de maand t/m eind juni 2017       

Plaats, tijd:       variërend, 1e keer bij Ageeth van ’t Hoog, Zoetendaal 2, Buren, van 20:00 tot 22:00 uur

Contactpersoon Mieke de Borst T: 0344 744016 E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

  

Jongerendiensten Buren

Enthousiast. Dat zijn we. Over bijzondere bijeenkomsten waarin je hart geraakt wordt. Waarin je antwoord krijgt op vragen die je plagen. Waar je met je kinderen of vrienden naartoe gaat zonder het gevoel te hebben dat je terug in de tijd stapt. Geen jongerenviering is hetzelfde. Er is wel altijd wat te zien. En vaak wat te doen. Het team jongerenviering staat voor je klaar om je te ontvangen. Breng je vrienden mee.  Deze diensten zijn gericht op jongeren, maar ook kinderen en ouder(s)en die het leuk vinden om te komen zijn van harte welkom.

Data, tijd:         Jongerendienst: 13 november 2016, 19 maart en 11 juni 2017, de vieringen beginnen om 15:30 uur

Plaats:             St. Lambertuskerk, Buren

Contactpersoon Jolanda van Eck, www.facebook.com/jongerendiensten of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

 

Connection, Iets anders

De ‘gewone kerkdienst’ spreekt gelukkig nog altijd veel mensen aan. Voor wie er niet door geraakt wordt is er nu een andere mogelijkheid: Connection. Een initiatief van een groep jongeren in de Streekgemeente Tussen Lek en Linge. Connection is een nieuwe plek waar verbinding maken het doel is. Kernwaarden zijn: Relaties, Ontmoeting, Geloof, Levensvisie, Hulp, Actualiteit, Interactiviteit, Zingen, Keuzevrijheid en Sociale Media. Deze kernwaarden komen de hele ochtend terug, ook in de workshops: zingen, creatief, napraten over de boodschap, geloof in de praktijk brengen, of waar jij behoefte aan hebt.

Connection is voor iedereen, dus jong en oud(er), gelovig en niet gelovig, mensen van dichtbij en verder weg, kortom: 4 all!

Plaats:  St. Joriskerk, Binnenstraat 1, Erichem

Datum: zondag 11 juni en zondag 5 november 2017, in 2018 iedere 3e zondag van de maand

Tijd:      je bent welkom tussen 9:30 uur en 12:30 uur

Info:     www.facebook.com/nieuwekerkvoorallem