• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Kerk en Kapel; Zondagsdiensten, bijeenkomsten en meer


Kerk-Avezaath, St. Lambertuskerk, Daver 15, 4012 BA

Kapel-Avezaath, Agatha Capel, Zoelensestraat 2, 4013 CR

                                                                                                                                                                                    

Kerkdiensten

 

Datum

Plaats

Tijd

Voorganger

Bijzonderheden

15 december

Kerk-Avezaath

10:00 uur

Ds. E. Hagen

3e advent

22 december

Buren, Oranjehof

10:15 uur

Ds. E. Hagen

 

24 december

Kerk-Avezaath

22:00 uur

Ds. E. Hagen

 

25 december

Kapel-Avezaath

10:00 uur

Ds. E. Hagen

Kerst

29 december

Erichem

10:00 uur

Ds. M. de Mik

streekdienst

31 december

Zoelen

19:30 uur

Ds. H. Fonteyn

oudejaarsdienst

 

Wat komt
 
Bijbel-lees-kring 

Samen de bijbel lezen. In gesprek met de bijbel en met elkaar. De bijbel gaat open. We lezen hardop het gedeelte van (een) komende zondag. Dan is er ruimte voor associaties, vragen, informatie, inzicht, gesprek en gebed. De dominee geeft diepgang vanuit kennis en ervaring.  We luisteren naar de oude woorden, we luisteren naar elkaar. Hoe raakt ons leven in contact met wat daar staat? Waar botst het? Waar vinden we inspiratie? Hoe komt het woord tot leven hier en nu? Mensen die al langer meedoen laten weten dat ze het verrijkend vinden. En je beleeft de kerkdienst waarin het gedeelte daarna aan de orde komt intensiever. Zo willen we opnieuw in de streekgemeente graag de bijbel en elkaar ontmoeten met ieder die aan tafel aanschuift. Je komt terecht in een open groep, je hoeft niet alle keren mee te doen. Maar als je een keer geweest bent wil je dat vast wel! Kom sfeer proeven en meedoen.   

Plaats:  Kerk-Avezaath, consistorie St. Lambertuskerk

Data:  de tweede maandag van de maand: 9 september, 14 oktober, 11 november, 13 januari, 10 februari, 9 maart en 11 mei Tijd:  van 19:30 tot 21:00 uur   Leiding:  ds. Everdien Hagen  Aanmelding: ds. Everdien Hagen T: 0344 681500 E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.   
 
Thema avond – werken in de zorg 

Veel mensen in onze Streekgemeente zetten zich dagelijks in om zorg op maat te bieden aan mensen thuis, in het verpleeghuis of ziekenhuis, in de psychiatrie of aan mensen met een verstandelijke beperking. Voor hen is dit werk een roeping. Ze doen het werk uit liefde. Tegelijkertijd zijn er een heleboel regels en omstandigheden, zoals personeelstekort en reorganisaties waardoor dit werk voor hen minder leuk wordt. Vorig seizoen was de eerste ontmoetingsavond. De deelnemers gaven aan, dat ze graag verder willen praten. Daarom organiseren wij dit najaar opnieuw een avond rondom het thema werken in de zorg. Ieder die zich hierdoor aangesproken voelt, is van harte welkom aan tafel.
Datum:  maandag 4 november  Plaats:  Erichem, consistorie Sint Joriskerk

Tijd:  van 20:00 tot 22:00 uur

Aanmelden: ds. Everdien Hagen T: 0344 681500 E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  ds. Machteld de Mik-van der Waal T: 0344 570099 E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  
 
Je geloof en je leven 

Ergens laat dat geloof je niet los. Het zegt je misschien zelfs heel veel. Je wilt er ook wel eens met anderen van gedachten over wisselen. Maar dat komt er niet zo snel van. Wat is er leuker dan het te delen met een gezellig groepje jong – volwassenen, jonge ouders en mensen van middelbare leeftijd.  We pakken onderwerpen op die spelen in ons eigen leven, in de wereld om ons heen en kijken ernaar vanuit ons geloof en de bijbel. Als je zelf een onderwerp aandraagt kun je, als je dat wilt, ook een keer de avond voorbereiden. Je komt in een kleine groep die open staat voor nieuwe mensen.   Elke eerste maandag van de maand is er een bijeenkomst. Je kunt een keer komen kijken. Meld je aan, of kom gewoon. 
Plaats: Buren, bij ds. Leon de Borst, Max. v. Egmondstraat 6, 4116 ES

Data:   elke eerste maandag van de maand, m.u.v. januari, dus op 7 oktober (begeleiding Everdien), 4 november (begeleiding Leon), 2 december (E), 3 februari (L), 2 maart (E), 6 april (l), 4 mei (E) en 8 juni (L)

Tijd:  van 20:15 tot 22:00 uur

Aanmelden ds. E. Hagen T: 0344 681500 E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. en informatie: ds. L. de Borst T: 0344 571283  E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  
 
Avonduur

Een muzikaal moment van rust in het koor van de St. Lambertuskerk in Kerk-Avezaath. We komen samen ‘onder de hoede van de hemel’ in een afwisseling van muziek, stilte, teksten en gebeden. Dit keer verleent het Klein Koor uit Buren o.l.v. Teuni Trouwborst medewerking.   

Plaats: Kerk-Avezaath, St. Lambertuskerk Datum: zondag 3 november

Tijd: 19:30 uur

De toegang is gratis. U kunt uw waardering na afloop uitdrukken in een gift als tegemoetkoming in de kosten.     

Verdere informatie:  mevrouw J.M. Kat T: 0344 681500