• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mail Afdrukken PDF

Kerk en Kapel; Zondagsdiensten, bijeenkomsten en meer


Kerk-Avezaath, St. Lambertuskerk, Daver 15, 4012 BA

Kapel-Avezaath, Agatha Capel, Zoelensestraat 2, 4013 CR

 

 

Datum

Tijd

Plaats

Voorganger

Bijzonderheden

25 maart

10:00 uur

Kapel-Avezaath

Ds. E. Hagen

Palmpasen

29 maart

19:30 uur

Zoelen

Ds. E. Hagen/ds. L. de Borst

Witte donderdag,avondmaal

30 maart

19:30 uur

Buren

Ds. E. Hagen/ds. L. de Borst

Goede vrijdag

31 maart

21:00 uur

Kapel-Avezaath

Ds. E. Hagen/ds. L. de Borst

Stille zaterdag, Paaswake

  1 april

10:00 uur

Kerk-Avezaath

Ds. E. Hagen

Paasmorgen

  8 april

10:00 uur

Kapel-Avezaath

Ds. E. Hagen

Jubileum zanglust

15 april

10:00 uur

Asch

Ds. G. v.d. Velde

 

15 april

09:30 uur

Buren, basisschool

 

Connection

22 april

10:00 uur

Kerk-Avezaath

Ds. E. Hagen

 

29 april

10:00 uur

Erichem

Gastpredikant

 

  6 mei

10:00 uur

Buren

Streekdienst

10 mei

10:00 uur

Zoelen

 

Hemelvaart

13 mei

10:00 uur

Kapel-Avezaath

Ds. E. Hagen

 

20 mei

10:00 uur

Kerk-Avezaath

Ds. G. v.d. Velde

Pinksteren

20 mei

09:30 uur

Buren, school

Ds. E. Hagen/ds. L. de Borst

Connection

 

 

De stille week

Palmpasen 

De Stille week begint met de viering van Palmpasen. We starten met het Palmpaasontbijt.Tijdens het ontbijt kunnen de kinderen een palmpaasstok maken met de leuke versieringen die al klaarliggen.  Als wij klaar zijn lopen wij naar de kerk voor een korte dienst die later dan gewoonlijk (ca. 10:45 uur) zal beginnen. Jacqueline Kat vertelt het Paasverhaal voor kinderen en andere mensen.

Plaats: De Toverboom, basisschool in Kapel-Avezaath

Datum: zondag 25 maart

Tijd: 9:15 uur, aanvang dienst rond 10:45 uur

Kosten: € 3,50 per volwassene en € 2,00 per kind

Iedereen is van harte welkom! A.u.b. uw komst wel uiterlijk 19 maart telefonisch doorgeven aan of Annie v Dijk T: 0344 615077. 
  

De drie dagen voor Pasen 

In een wereld waar nep-nieuws aan de orde van de dag is, richten wij de aandacht dit jaar op woorden die Jezus over zichzelf heeft gezegd: Ik ben de weg, de waarheid én het leven. Hij heeft belichaamd wat hij zei: “betrouwbaar tot het bittere einde”. We vieren ook het wonderlijke nieuws dat de dood het einde niet is:  de weg, de waarheid en het leven! 
 

Witte donderdag

Donderdag 29 maart, vieren we om 19:30 uur in Zoelen het Heilig avondmaal. Het Streekkoor Tussen Lek en Linge onder leiding van Elien Lammers zal met en voor ons zingen.
 

Goede vrijdag

Vrijdag 30 maart zetten we de viering voort in Buren, ook om 19:30 uur. We horen hoe Jezus steeds dieper wordt vernederd en hoe Hij sterft aan het kruis. De Paaskaars wordt uitgeblazen als Jezus zijn laatste adem uitblaast. Tijdens de voorbeden kunt u een kaarsje aansteken bij het kruis voor de nood van mensen dichtbij en verder weg. Het Kleinkoor o.l.v. Teuni Trouwborst verleent zijn medewerking.
 

Stille zaterdag

Zaterdag 31 maart vieren we om 21:00 uur de Paaswake in Kapel-Avezaath. Het is indrukwekkend om in de donkere kerk het Licht van de Paaskaars te verwelkomen.  Ook is er ruimte voor de doopgedachtenis. We brengen ons te binnen dat wij vrije mensen zijn. Bevrijd om te dienen en lief te hebben. 
 

Paasfeest

Zondag 1 april vieren we het Paasfeest in de kerk van Kerk-Avezaath. Het niet te bevatten wonder van de opstanding van Jezus Christus. We beginnen met een grote kring van kinderen en andere mensen voorin de kerk: we dragen het Licht in onze hand en in ons hart. Er is kindernevendienst en oppas. Het Streekkkoor tussen Lek en Linge is weer van de partij.  

Connection

Elke maand een meet-up

Bid mee om 9:30 uur en/of Luister mee om 10:30 uur en/of Doe mee met Workshops vanaf 11:00 uur en/of Eet mee bij de lunch. Van harte welkom om te komen en gaan wanneer je wilt. Connection is voor iedereen, dus jong en oud(er), gelovig en niet gelovig, mensen van dichtbij en verder weg, kortom: 4 all!  Plaats: Basisschool Beatrix, Buren Datum: zondag 15 april en zondag 20 mei. Je bent welkom tussen 9:30 uur en 12:30 uur. Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/nieuwekerkvoorallemensen Nog vragen? Mail dan naar E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

Thema avonden 

De Islam

Op donderdag 12 en 19 april zijn er thema-avonden over de Islam. De eerste avond heeft een kunstzinnige insteek via een uitleg over de achtergrond en betekenis van de gebedskleden die gebruikt worden thuis en in de moskee. Daar valt veel over te leren.  De tweede avond is een eenvoudige basisuitleg over de inhoud en betekenis van de Islam. Islamoloog Johan Goossen zal beide avonden tekst en uitleg geven.

Plaats: Verenigingsgebouw ‘Rehoboth’, Kerkstraat 4, Rijswijk 

Tijd: 20:00 tot uiterlijk 22:00 uur, zaal open 19:30 uur
 

Musical in de St. Lambertuskerk

Elstars Muziek Theater speelt Bijbelverhaal Jozef

De groep is al maanden aan het repeteren. Webber schreef de musical in de jaren 60. De Elstars zorgen voor een schalkse Nederlandse vertaling. Dus wat let u: kom genieten van het prachtig gezongen verhaal van Jozef en zijn broers in een speelse presentatie. 

Plaats: St. Lambertuskerk, Daver 15, Kerk-Avezaath

Datum: vrijdag 13 april

Tijd: 20:15 uur, zaal open 19:30 uur

Entree: bij ingang kerk € 10, inclusief consumptie